Nogomet

Ljetni transferi: Pjanić u društvu velikana

Miralem Pjanic
07.02.2016.
u 20:14

Pjanićeva tržišna vrijednost je 35 milijuna eura, ali je otkupna klauzula veća za deset milijuna.

Miralem Pjanić, nogometni A reprezentativac Bosne i Hercegovine u zimskom prelaznom roku nije napustio Romu, ali bi već tijekom ljeta mogao promijeniti dres.

Veznjak bh. državnog tima već odavno je na meti španjolskih velikana, a kao nove destinacije spominju se Real i Barcelona, piše Faktor. 

Tim sa Santiago Bernabeu stadiona još i prije dolaska Zinedina Zidanea na klupu iskazao je interes za Pjanića, a kada se zna da je francuski nogometni genije idol Malom princu, onda zov Kraljeva vjerojatno neće moći odbiti. Bez obzira na to što će s druge strane ”bojno polje” otvoriti i Barcelona.

Katalonci tragaju za plemenitim veznjakom, jer su svjesni da će Iniesta u dogledno vrijeme postati prošlost. Bar na razini na kakvom je Španjolac bio godinama iza nas. No, Pjanićeva želja odmalena je Real i teško je očekivati da bi i silni milijuni to mogli promijeniti.

Glavna prepreka u mogućem transferu u Madrid je činjenica da je Realu na snazi zabrana angažiranja pojačanja. Ali, nije isključeno da će ona biti ukinuta, baš kao što je ukinuta i njihovom gradskom rivalu.

Druga otežavajuća okolnost je obeštećenje koje će Roma tražiti za jednog od svojih najboljih igrača ove sezone (25 utakmica u Ligi prvaka i Serie A uz deset golova i osam asistencija).

Pjanićeva tržišna vrijednost je 35 milijuna eura, ali je otkupna klauzula veća za deset milijuna. Real bi vjerojatno već ove zime završio posao, no iz Italije je tada stigla vijest da se klauzula može aktivirati tek na ljeto ove godine…

Uz Pjanića, još nekoliko najvećih svjetskih zvijezda u lipnju bi mogli promijeniti sredine. Najveći shoping mogao bi obaviti Manchester City. Ekipa koju će pred start nove sezone preuzeti Pep Guardiola doživjet će remont, a kao moguća pojačanja pominju se Neymar (Barcelona), Eden Hazard (Chelsea), Marco Verratti (PSG), John Stones (Everton), Paul Pogba (Juventus) i Claudio Bravo (Barcelona).

Gotovo je izvjesno da će dolaskom Guardiole plavi dio Manchestera napustiti Yaya Toure, za koga su zainteresirani klubovi iz Kine, te milanski Inter.

Ipak, najveća transfer bomba bio bi mogući odlazak Cristiana Ronalda iz Reala. Za usluge Portugalca zainteresirani su PSG i Manchester United, a njegov transfer svakako bi postavio novi svjetski rekord kada je u pitanju obeštećenje koji je jedan klub platio. PSG-u novac nije problem, a kako će vjerojatno ostati bez Zlatana Ibrahimovića, koji se dovodi u kontekst odlaska u Katar ili MLS, onda nije isključeno da Ronalda naredne sezone gledamo na Parku prinčeva.

I Neymar je na meti istog kluba, a za Barceloninu zvijezdu zanima se i Real, te Manchester United.

Svakako, bit će zanimljivo pratiti i situaciju oko Jamie Vardyja i Riyada Mahreza, dvojca Leicestera, koji su ove sezone fenomenalni. Također, predstojećeg ljeta novinske stupce punit će i priče o tome gdje će završiti Gonzalo Higuain (Napoli), Robert Lewandowski (Bayern) i Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund)… Definitivno, očekuje nas vrelo ljeto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije