Naslovnica Sport

Ljetni prijelazni rok donio nove rekorde, potrošene milijarde eura!

3,67 milijarde dolara, potrošili su klubovi iz pet najjačih liga (Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska).
13. rujna 2017. u 17:10 0 komentara 25 prikaza

Ovogodišnji ljetni prijelazni rok za nogometaše donio je nove rekorde, pa je tako u cijelom svijetu na igračka pojačanja potrošeno 4,71 milijarde dolara (3,94 milijarde eura), objavila je u srijedu Fifa.

Čak 78 posto od tog iznosa, odnosno 3,67 milijarde dolara, potrošili su klubovi iz pet najjačih liga (Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska). To je skoro tri puta više negoli su klubovi iz "liga petice" potrošili u ljetnom prijelaznom roku 2012. godine (1,24  milijarda dolara).

 Najviše su na igračka pojačanja potrošili engleski klubovi, odnosno milijardu i 400 milijuna dolara, dok su klubovi iz Francuske zabilježili najveći porast u potrošnji. Francuski klubovi potrošili su 604 milijuna dolara, što je 250 posto više negoli u ljeto prošle godine.

Tome je najviše pridonio prelazak Neymara iz Barcelone u PSG vrijedan 222 milijuna eura, što je ujedno rekordni transfer u povijesti nogometa.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.