CEREMONIJA U PARIZU

Lionel Messi osvojio nevjerojatnu osmu zlatnu loptu i potvrdio da je najbolji nogometaš svih vremena

Leo Messi
REUTERS
30.10.2023.
u 22:36

Messiju je novu zlatnu loptu dodijelio David Beckham, legendarni engleski nogometaš i vlasnik njegovog sadašnjeg kluba.

Večeras se u teatru Chatelet u Parizu održala ceremonija dodjele Zlatne lopta u izboru uglednog nogometnog dnevnika France Footballa koji tradicionalno svake godine daje priznanja najboljima. Ceremonija je službeno počela oko 19 sati, a ogromni favorit za Ballon d’Or ove kalendarske godine Leo Messi opravdao je ulogu. 

 

 

Messiju je ovo osma zlatna lopta, tako je argentinski čarobnjak opet pobjegao najbližem pratitelju Cristianu Ronaldu koji je na pet ballon d'ora. Jedini koji su prekinuli njihovu dominaciju bili su Luka Modrić 2018. godine i Karim Benzema 2022. godine. Modrić je ujedno osvojio deseto mjesto što je fantastičan doseg i tako se opet našao u društvu najboljih. Messiju je novu zlatnu loptu dodijelio David Beckham, inače vlasnik njegovog sadašnjeg kluba. 

Delegacija Messijevog kluba Inter Miami i obitelj također su stigli u Pariz čime su dodatno podgrijali tvrdnje kako je Messi siguran dobitnik prestižne nogometne nagrade. Podsjetimo, izbor France Footballa temeljio se na uzorku od cijele prošle sezone, dakle od 1. kolovoza 2022. pa do 31. srpnja ove godine, brojao se katarski Mundijal što je pogodovalo Messiju. Joško Gvardiol je zauzeo 25. mjesto i tako pokazao da se radi o najboljem mladom braniču svijeta, vatrena jedinica Dominik Livaković osvojio je sedmo mjesto u poretku za nagradu Lav Jašin, a slavio je svjetski prvak s Argentinom, Emiliano Martinez. 

Treba spomenuti i kako je Erling Haaland dobio nagradu Gerd Muller zbog 56 zabijenih golova, a njegov Manchester City proglašen je najboljom momčadi godine kod muškaraca, dok je kod nogometašica ta titula pripala ekipi Barcelone čija je Aitana Bonmati dobitnica ženske zlatne lopte.

Tu nagradu dodijelio je najbolji tenisač današnjice, Novak Đoković.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije