Košarka: Premijer liga BiH

Leotar bolji od Royal Jellyja, Mladost slavila kod Bošnjaka

14.11.2016.
u 09:00

Košarkaši Leotara s visokih 85:60 pobijedili su sarajevski klub koji se do prije neki dan zvao Bosna Royal Jelly. Prvi je to poraz Sarajlija nakon 4 kola. Visok poraz, koliko god bio rezultat događanja na parketu, zbio se pod silnim utjecajem negativnih događanja u klubu iz Sarajeva nakon što je proteklih dana došla prijetnja FIBA-e suspenzijom zbog dugovanja prema crnogorskom košarkašu Nikoli Vučuroviću. Tragom toga ostavku je dao i direktor Damir Krupalija.

Događanja ostavila traga

Sve je to ostavilo traga na studentima koji sa sastavom s kojim su stigli u Trebinje, zasigurno u drugim okolnostima, vrijede više od poraza koji su doživjeli. U sastavu Leotara Pelkić i Mijović ubacili su po 16 poena, Đurasović 13, Lužaić 11... U sastavu Sarajlija Delalić je ubacio 12 poena. Košarkaši Kaknja, nakon dva poraza u nizu, nadigrali su Građanski i došli do druge prvenstvene pobjede. Za uspjeh momčadi Josipa Pandže najzaslužniji su bili centar Tomić s 19 ubačenih poena i 12 skokova, te Palavra koji je dodao 17. U gostujućem sastavu isticali su se Negovanović, Svitlica i veteran Bocka. Uz sinoćnji susret u Širokom Brijegu između domaćina Širokog i Zrinjskog, najviše pozornosti u 4. kolu privukao je susret u Tuzli gdje je momčad Velimira Gašića ugostila Spars i slavila 78:65.

Dumić predvodio Slobodu

Nekadašnji bh. reprezentativac Bajramović je u povratničkom debiju bio najbolji igrač gostiju. U sastavu Sparsa, nakon oporavka od ozljede, zaigrao je i Peršić. Najzaslužniji za drugu pobjedu Tuzlaka bili su Dumić ( 19) i Brown (15). Gostujuću pobjedu upisala je Mladost u Hadžićima kod Bošnjaka i bodovno se izjednačila s momčadi Royal Jelly. Rezultati 4. kola: Leotar – Royal Jelly 85:60, Kakanj – Građanski 84:74, Sloboda – Spars 78:65, Bošnjak – Mladost 72:80, Široki – Zrinjski (sinoć). Poredak: Royal Jelly i Mladost 3-1, Leotar, Spars, Kakanj i Sloboda 2-2, Široki i Zrinjski 2-1, Bošnjak 1-3, Građanski 0-4.•

Nakon pet godina jučer se na Ilidži okupila ženska košarkaška reprezentacija BiH koju čekaju još dvije utakmice kvalifikacija za EP 2017. godine. Izgledi da se igračice Gorana Jovanovića plasiraju na europsku smotru svedeni su na teoriju. Čekaju ih dvije utakmice. Prva na gostovanju protiv Turske 19. studenoga, a 4 dana poslije u Sarajevo stiže reprezentacija Izraela. U skupini u kojoj igra reprezentacija BiH Turkinje su vodeće s tri pobjede i jednim porazom, Izrael i Rumunjska imaju dvije pobjede i poraz, dok izabrana ženska vrsta Bosne i Hercegovine ima jednu pobjedu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?