Legia slavila s 2:0 protiv Zrinjskog u sklopu grupne faze Konferencijske lige

Zrinjski poražen, Mostarci nisu odgovorili na agresivni presing Legije

09.11.2023.
u 18:35

Susret Legije i Zrinjskog igra se večeras u Varšavi s početkom od 18 sati i 45 minuta. UEFA je za ovu utakmicu postavila iskusnog španjolskog suca, pa će pravdu dijeliti Ricardo de Burgos Bengoetxea

Nogometaši Zrinjskog zabilježili su novi poraz u grupnoj fazi Konferencijske lige. Legia je s 2:0 bila bolja na domaćem terenu u Varšavi. Zrinjski je golove dobio dosta naivno, a u napadu se nije snašao s agresivnom igrom Poljaka koji su na određenim dijelovima terena radili prave stvari i spriječili ono što Zrinjski inače dobro radi. U tim nekim detaljima leže razlozi za poraz, ali u Zrinjskom ne trebaju očajavati. I uz novi poraz, pokazali su kako su kao klub i momčad na dosta visokoj razini u odnosu na renomiranog protivnika. Ovakvi porazi mogu biti samo škola za neka buduća vremena.

Ušao je Zrinjski bolje u utakmicu. Ponovno je Rendulić svojom taktičkom postavom iznenadio domaćine. Zaigrao je Zrinjski s tri igrača u zadnjoj liniji i ostvario bolji posjed. Memija je šutirao na početku, lopta je otišla preko gola Legije.

Jeftino primili golove

Ipak, domaći su "zaledili" bh. prvaka već nakon prvog udarca iz kuta. U 15. minuti poveli su preko Augustyniaka. Izveden je korner, na drugoj vratnici u blok je zakasnio Radić, a nogometaš Legije praktički je kroz njega opucao loptu koja je otišla iza leđa vratara Marića. Taj gol poremetio je Zrinjski, koji je tada izgubio i posjed lopte. Mostarci su neko vrijeme bili u konfuziji. Muçi je zaprijetio, Zrinjski se mučio. U 29. minuti Zrinjski je bio naivan. Ćorluka je loše reagirao u postavljanju, faulirao je više nespretno jednog domaćeg igrača. Provjeravala se ta situacija, ali Zrinjski opet nije imao sreće s VAR-om. Josué je šutirao s bijele točke i već je bilo 2:0. Vratar Marić ništa nije mogao iako je pogodio stranu u koju će šutirati protivnik. Bio je to previše jak i precizan udarac. Zrinjski nakon drugog primljenog gola nije uspijevao pronaći ritam. Mostarci nikako nisu uspijevali iz zadnje linije iznijeti loptu, patili su se s igrom na protivničkom dijelu terena. Često se događalo da Zrinjski odigra nekoliko dodavanja i bude prisiljen na vraćanje lopte vrataru Mariću koji ju je morao izbijati. Zrinjski je blago zaprijetio u 36. minuti. Ivančić je nadmudrio čuvara i gurnuo loptu za Bilbiju, koji je nije dobro zahvatio te je vratar Hładun rutinski obranio. Zrinjski se mnogo mučio s tranzicijom, domaći su bili dobri u presingu. Onog trenutka kada bi Mostarci i oduzeli loptu, nisu je mogli iznijeti na pravi način u napad. Ipak, Zrinjski je sjajnu priliku imao u 45. minuti. Pred golom su Ćuže i Bilbija prisilili Hładuna na lošu reakciju, a on je odbio loptu do Čanađije. Igrač Zrinjskog je više panično reagirao, primio je loptu i brzopleto šutirao iz voleja, iz dobre pozicije šutirao je preko gola. Do kraja prvog dijela više nije bilo pogodaka, nogometaši Zrinjskog vidno su bili nervozni.

Zrinjski je solidno ušao u drugo poluvrijeme, ali problemi bi nastajali onog trenutka kada bi Mostarci prelazili centar. Nikako se nisu mogli snaći s agresivnim presingom. Poljaci bi i pustili zadnje igrače u obrani Zrinjskog s loptom, ali čim bi Zrinjski pokušao nešto kombinirati, uslijedili su problemi. U igri domaćina opet se isticao Josué. On je igrao lagano, igrači Zrinjskog se jednostavno nisu usuđivali ići na njega jače. Kao takav pravio je dosta problema na svim dijelovima terena. Opet je Legia bila opasna. Dobar pokušaj Kapuadija u 62. minuti otišao je preko gola Zrinjskog. U 64. minuti trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić u igru je ubacio Zlomislića i Hrvanovića, a iz igre je izveo Senića i Ćužu. Zrinjski je u tom trenutku i promijenio formaciju koju najčešće igra. U 69. minuti Josué​ je vrhunski kreirao priliku za kolegu Wszołeka koji je iz sjajne prilike promašio cijeli okvir gola. Malo kasnije Radić je opet loše reagirao i lopta je pala pred Wszołeka koji je opet promašio odličnu priliku. Nakon toga Zrinjski je mijenjao, ali nije mogao do pravih prilika. Mostarci su formalno igrali s napadački postavljenom postavom, ali su domaći bili čvrsti. Kiš je tek stidljivo zaprijetio u 86. minuti, ali je domaći vratar lako obranio.

Vrhunsko ozračje

Nakon svega vrijedi spomenuti kako je u Poljskoj vladalo vrhunsko ozračje koje su kreirali uglavnom domaći navijači. Oni su bili jako glasni cijelu utakmicu. Zrinjski je imao podršku svojih navijača s tribina, ali u grotlu stadiona u Varšavi oni se nisu tek tako mogli nametnuti. Ipak, Zrinjski se opet može pohvaliti kako je iza sebe imao veliki broj navijača na dalekom gostovanju. 

 

 

- Sudac je odsvirao kraj susreta u Varšavi

- Sudijsko vrijeme četiri minute

- Bliži se kraj, sve je riješeno.

- Konačno da zaprijete Plemići, ali samo udarac iz kuta.

- Krenut će Zrinjski ofanzivnije, ali teško da se šta može promijeniti u ovoj utakmici.

- Legija ima sigurnu prednost, ostao je ležati Jakovljević nakon jednog duela pred golom Plemića.

- Čanađija imao fenomenalnu priliku, ali je šutirao visoko preko gola

- Domaćin i dalje ima posjed, teško Zrinjski dolazi do lopte.

- Legija sada ima kontrolu utakmice, sve im za sada ide po planu.

- Dosuđen je jedanaesterac za Legiju. Legija vodi 2:0

- Prijeti Zrinjski, ali domaći izbijaju u korner. Čanađija je to lijepo pokušao, no na vrijeme su reagirali igrači Legije.

- Legia vodi 1:0. Mrežu Marića je zatresao Augustyniak

- Legija je izvela prvi korner 

- Nemanja Bilbija se žalio na povredu poslije starta nogometaša Legije, ali je igra nastavljena 

- Prvi žuti karton na utakmici - dobio ga je nogometaš Legije Jurgen Celhaka

Počeo je susret u Varšavi.

Susret Legije i Zrinjskog igra se večeras u Varšavi s početkom od 18 sati i 45 minuta.

Zrinjski:

Marić, Ćorluka, Jakovljević, Senić, Radić, Memija, Čanađija, Ivančić, Ćuže, Malekinušić, Bilbija

Legija:

Hladun, Pankov, Avgustinjak, Kapuadi, Solek, Celhaka, Elitim, Kun, Žosue, Pekhart, Muci

UEFA je za ovu utakmicu postavila iskusnog španjolskog suca, pa će pravdu dijeliti Ricardo de Burgos Bengoetxea. Radi se o iskusnom sucu koji je na međunarodnoj listi od 2018. godine. Međutim, Bengoetxea je prije samo nekoliko dana sudio utakmicu Getafea i Cadiza (1:0) zbog koje španjolski mediji i sada raspravljaju. Bengoetxea je kod rezultata 0:0 isključio domaćeg igrača Djenea jer je udario laktom u svom šesnaestercu gostujućeg igrača, ali nije dao jedanaesterac za goste. Obojici trenera objasnio je da penala nije bilo jer korner još nije bio izveden.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije