DRAMATIČNA ISPOVIJEST:

Legendarna jugoslavenska tenisačica otkrila neobičnu posljedicu napada nožem

tenisačica
15.03.2016.
u 08:34

U ožujku 1991. pisala se povijest. Mlada, 17-godišnja tenisačica Monika Seleš, rodom iz Novog Sada na ponos cijele bivše države postala je najbolja svjetska tenisačica zamijenivši pri tome na vrhu Njemicu Steffi Graf.

Sljedeće dvije godine dominirala je Seleš teniskom scenom kao što to danas godinama radi Serena Williams. A onda se dogodio jedan od najstrašnijih dana u povijesti bijelog sporta.

Tridesetog travnja 1993. igrala je četvrtfinalni meč turnira u Hamburgu s Bugarkom Magdalenom Maleevom. Pri vodstvu 6–4, 4–3 u teren je urtčao Günter Parsche, opsjednuti obožavatelj Steffi Graf te joj je zabio nož u leđa.

Povlačenje i veliki povratak

Nakon toga, povukla se iz tenisa, uzela je američko državljanstvo te se krajem 1995. godina uspjela vratiti. Malo zatim osvojila je svoj posljednji četvrti naslov u Australiji i posljednji, deveti, Grand Slam. Poslije toga počela je blijediti njena karijera.

Skrivala tajnu

“Dugo sam ovo čuvala za sebe, ali napad nožem ostavio je jednu sasvim neobičnu posljedicu na mene. Uz sve strahove i fobije više nisam mogla kontrolirati apetit. To je trajalo godinama”, rekla je Seleš za Peoples magazin.

"Bilo me je sram jer nisam mogla prihvatiti da nešto nemam pod kontrolom. Jednostavno nisam se mogla zaustaviti. Pojela bih ogromne količine hrane u kratkom vremenu i to se onda, jasno, loše odražavalo na fizičku pripremu nakon povratka na terene”, priznala je 42-godišnja Seleš, koja danas živi na Floridi.

Iako je imala veliku tenisku karijeru, zauvijek će biti otvoreno pitanje koliko bi još trofeja osvojila i bi li danas Serena Williams bila upravo u pohodu na njene rekorde.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije