Nogometaši Širokog Brijega sudjelovali i na 10. Memorijalu Blage Zadre u Vukovaru

Laka pobjeda protiv Osijeka za 3. mjesto uz Chineduov hat-trick i Mamićevu točku na "i"

storyeditor/2023-10-16/sir2.png
Foto: vl
1/2
17.10.2023.
u 16:10

Stanku u domaćem prvenstvu nogometaši Širokog Brijega iskoristili su za odlazak u Slavoniju i nastup na tradicionalnom turniru 10. Memorijal Blage Zadre koji je, uz 32. godišnjicu Zadrine pogibije, protekloga vikenda odigran u Vukovaru u organizaciji HNK Vukovar 1991. Uz NK Široki Brijeg i domaćina HNK Vukovar 1991, vodeći sastav na ljestvici Prve hrvatske nogometne lige - dva stalna sudionika Memorijala, nastupio je i česti sudionik turnira NK Osijek te prvi put prvoligaš HNL-a NK Varaždin, piše Večernji list BiH.

Varaždinci bili bolji

U prvom polufinalu sastali su se Široki Brijeg i Varaždin, dok su u drugom polufinalu igrali Vukovar 1991 i Osijek. Široki Brijeg igrao je veći dio susreta s kombiniranim sastavom, Varaždin također. No, Varaždinci su od 60. minute uveli svoju najbolju postavu te su u završnici zasluženo slavili s 2:0 golovima Ivana Nekića i Nike Damjanića. U drugom polufinalu Vukovar 1991 s istih je 2:0 nadigrao Osijek.

U finalnoj utakmici Vukovarci i Varaždinci u 90 minuta nisu ni jedom tresli mrežu pa se pobjednik tražio izvođenjem jedanaesteraca. Varaždinci su precizno izveli svih osam prvih udaraca, a onda je Vukovarac Pierre Weber promašio pa je pehar pobjednika 10. Memorijala Blage Zadre, general-bojnika i jednoga od najvećih heroja Domovinskoga rata, koji je poginuo prije 32 godine, 16. listopada 1991., završio u vitrinama NK Varaždin. Dakle, ukupni je rezultat bio 8:7 za Varaždin.

U borbi za 3. mjesto Široki Brijeg još jednom je nadigrao Osijek, ovaj put s visokih 4:0. Čini se kako Širokobriježanima Osječani "leže" jer su ih uzastopno svladali u već desetak (!) utakmica, kako u Hercegovini tako i u Slavoniji. Ovaj put već do odmora Široki je vodio 4:0 (Stephen Chinedu u 9., 16. i 28. te Luka Mamić u 40. minuti). U nastavku je Široki mogao postići još nekoliko golova, ali kao da su se momci s Pecare natjecali u promašajima. Osijek, koji je nastupio sa "šarenim" sastavom, gotovo da nije ozbiljno zaprijetio vrataru Širokog Ivanu Puljiću. Pehar za treće mjesto primio je kapetan Širokobriježana Tomislav Tomić. Recimo da je u obje utakmice trener Širokog Brijega Marijan Budimir dao veću ili manju prigodu svim igračima koji su došli u Slavoniju.

Igrali su: Bender, Puljić, Musa, Šuto, Dedić, Pranjić, Kuprešak, Kpan, Benić, Prusina, Buljan, Taraba, Ćavar, T. Tomić, Barišić, Mikolčić, M. Matić, F. Matić, Mamić, Chinedu, Bagarić, G. Jelić, Gašpar i Plazonja. Zbog ozljeda u Vukovar nisu putovali A. T. Tomić, Šaravanja, Capan, Lovrić, Vrcić i Lukić.

Nogometaši Širokog u Slavoniji su, kao i svaki put, lijepo primljeni i ugošćeni. U Vinkovcima im je Cibalia stavila na raspolaganje svoj travnjak za treninge. Izaslanstvo s Pecare posjetilo je Vukovar i Ovčaru te obišlo poznati Vodotoranj. Recimo da je Široki na Memorijalu imao i potporu s tribina jer u Vukovar je stigla skupina vjernih Škripara i glasno ih bodrila.

Radovi na Pecari

Dok su nogometaši boravili u zlatnoj Slavoniji, radnici su s igrališta stadiona u Širokom Brijegu uklonili dosadašnji travnjak pa od danas (utorak) slijedi nastavak zemljanih radova. Za sada sve ide u skladu s planovima pa je za nadati se da će se od prvog proljetnog kola na Pecari igrati svi službeni susreti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije