DALIĆEV POMOĆNIK

Ladić: Drama je bila dodatni poticaj, sad će nas teško itko zaustaviti!

03.07.2018.
u 08:04

Dalićev pomoćnik Dražen Ladić, do sada najveći vratar koji je branio za reprezentaciju, nekada je bio junak Svjetskoga prvenstva. Naime, ono što je legendarni Ladara 1998. godine obranio protiv Nijemaca i Nizozemaca bilo je gotovo kao Subašićevi penali – fenomenalno! 

– Subašić i Mrmić analizirali su danske pucače, dok se mi ostali iz stožera nismo time bavili, nego smo davali instrukcije našim pucačima. Očito ne baš predobre – nasmijao se Ladić preplavljen olakšanjem zbog plasmana u četvrtfinale.

Je li drame poput one s Dancima lakše proživljavati na klupi nego na terenu?

– Puno je lakše na terenu. Ja igračima cijelo vrijeme pokušavam dočarati koju čast i priliku imaju jer, kad si na terenu, nisi svjestan te težine – kaže Ladić i otkriva svoje dojmove kratkog razdoblja s reprezentativcima.

– Moji dojmovi prvih dana na pripremama u Rovinju, kada sam došao u tu grupu, bio je – aha, to je otprilike ono što sam i pretpostavljao. A nakon pobjede nad Nigerijom, to je kao nebo i zemlja! Ta je pobjeda otpustila kočnicu i naši su igrači sada na putu na kojemu će ih zaista teško netko zaustaviti.

Svjesni ste da protiv Danske nismo igrali dobro?

– Nije to bila dobra partija. O. K., veliko je slavlje nakon uspjeha, ali treba biti realan i svaki u svojoj glavi napraviti analizu zašto to nije bila baš dobra izvedba – ističe Ladić.

Hoće li se momčad do subote uspjeti opraviti od velikog fizičkog i mentalnog pražnjenja protiv Danske?

– Nije ovo bilo mentalno pražnjenje, fizičko jest. Za ljude koji su gledali taj stresni završetak, e, to je nešto drugo. Međutim, po raspoloženju među igračima vidi se da će ovo biti i te kakav dodatni poticaj za ono što nas čeka – napominje Ladić.

Rusi su favoriti?

– Ne, nisu favoriti, a i pokazalo se u utakmicama Argentine, Njemačke, Španjolske, da favorita na ovom Svjetskom prvenstvu baš i nema – zaključio je Dražen Ladić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije