Održana sjednica Organizacijskog odbora

Kreševo spremno za Izbor najsportaša SBŽ-a

08.02.2024.
u 21:46

Manifestacija će se održati 23. veljače u sportskoj dvorani Srednje škole u Kreševu. Načelniku općine Pejaku upućena je zahvala za prihvaćanje uloge domaćina

U hotelu Adriale u Kreševu održana je sjednica Organizacijskog odbora manifestacije "Izbor najboljeg sportaša Srednjobosanske županije za 2023. godinu", koja će se 23. veljače održati u Kreševu, piše Večernji list BiH.

Najbolji od najboljih

Sjednicom je predsjedao Bojan Domić, županijski ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta, a nazočili su joj i načelnik općine Kreševo Renato Pejak uime domaćina, načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić, članovi Upravnog odbora Sportskog saveza SBŽ-a te istaknuti sportski djelatnici koji su dugogodišnjim bavljenjem sportom dali značajan doprinos razvoju sporta na području ove županije.

- Izbor najboljeg sportaša jedna je od najznačajnijih manifestacija na ovom prostoru, očekujemo da će ovo biti jedna od najbolje organiziranih dosad. SBŽ ima državne, balkanske, europske prvake i brojne talente koji naporno rade sa svojim trenerima tijekom cijele godine, uz mukotrpan rad sportskih djelatnika, koji stvaraju uvjete za odvijanje trenažnih procesa i natjecanja - kazao je dr. Hamdija Mlinarević, v. d. predsjednika Sportskog saveza SBŽ-a. Mlinarević je naglasio i javni interes sporta koji se ogleda u unaprjeđenju zdravlja, a ne samo aktivnosti kojom se postižu vrhunska sportska dostignuća. Ministar Bojan Domić naglasio je kako je Izbor najboljeg sportaša SBŽ-a vrhunac godine u oblasti sporta za natjecatelje, trenere i sportske djelatnike. Čestitao je Sportskom savezu SBŽ-a na organizaciji ove tradicionalne manifestacije i zahvalio načelniku Pejaku za prihvaćanje uloge domaćina.

- Izbor najboljeg sportaša jedinstvena je prilika da se najboljima među najboljima oda priznanje - kazao je ministar Domić, naglašavajući kako će godinu početi pripremom i izradom strategije sporta kao strateškog dokumenta koji će zasigurno doprinijeti razvoju sporta i povećanju tjelesne aktivnosti cjelokupnog stanovništva u cilju očuvanja zdravlja. Načelnik Pejak iskazao je zadovoljstvo što su Općina Kreševo i sportski djelatnici s područja Kreševa domaćini najboljim sportašima i sportskim ekipama SBŽ-a i da će dati maksimalan doprinos organiziranju manifestacije.

Na čelu žirija je mr. sc. Vedran Drmać, koji je izrazio zadovoljstvo što će se jedna ovako značajna manifestacija održati u Kreševu te što su sve odluke o nagradama pojedincima i ekipama donesene jednoglasno.

Priznanja i nagrade

Nikica Petrović, predsjednik Povjerenstva za nagrade i priznanja Sportskog saveza SBŽ-a, informirao je Organizacijski odbor o priznanjima i nagradama. Organiziran je i posjet Muzeju Franjevačkog samostana u Kreševu te radionici potkivanja jaja. Izbor najboljeg sportaša SBŽ-a za 2023. održat će se 23. veljače u sportskoj dvorani Srednje škole u Kreševu od 18 sati uz bogat program.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije