IGRALA TRI HRVATA

Kraljevima Superkup: Real i u uzvratu uvjerljiv protiv Barcelone!

17.08.2017.
u 07:07

Hrvatska je velesila, imali smo tri startera u El Clasicu - Modrića, Kovačića i Rakitića.

Nogometaši Reala osvojili su i drugi trofej sezone, nakon što su u dvomeču španjolskog Superkupa bili bolji od Barcelone. Poslije Realove pobjede 3:1 u prvoj utakmici na Camp Nou, momčad Zinedinea Zidanea bila je bolja i u uzvratnom dvoboju, s 2:0. I to uvjerljivo bolja, dominirala je gotovo svih 90 minuta.

Utakmica je tek počela, a Real je poveo, i to fenomenalnim pogotkom Marca Asensia u 4. minuti ljevicom s 26-27 metara. Kraljevi su krenuli uraganski, Barca se nije sastala s loptom u prvih 10-ak minuta. A u 33. minuti Real je imao veliku šansu da odmah stavi ruke na trofej, no Lucas Vasquez pogodio je vratnicu. No, kraljevi su mogli početi slaviti u 39. minuti, kada je za 2:0 pogodio Karim Benzema. Nervozno lice Lionela Messija tada je sve govorilo, Barcelona je u tim trenucima naspram Reala izgledala kao drugorazredna momčad. Imao je Benzema novu šansu u 43. minuti, no Barca je na odmor ipak otišla s “podnošljivih” dva gola zaostatka.

Sjajni Kovačić i Modrić

U drugom dijelu Barcelona je krenula malo bolje, u 53. minuti je Messi pogodio prečku, potom u 70. minuti Suarez stativu... No, gol nisu uspjeli zabiti.

Inače, Real je bio bez Cristiana Ronalda, koji je odradio prvu od pet utakmica suspenzije zbog crvenog kartona u prvoj utakmici Superkupa. No, u kakvoj je formi Marco Asensio, CR7 neće previše nedostajati. Zanimljivo, Asensio je zabio gol u četiri od pet posljednjih Realovih finala (Uefin Superkup 2016., finale Lige prvaka i Uefina Superkupa 2017., te sada i u finalu španjolskog Superkupa). Mogla ga je u svojoj momčadi imati i Barca, no transfer iz Mallorce na Camp Nou 2014. propao je jer Katalonci nisu htjeli platiti dva milijuna eura više od prvotno ponuđenog. A dvoboj Real Madrida i Barcelone potvrdio je i kakva je nogometna velesila Hrvatska. Imali smo čak trojicu igrača u prvim postavama (Modrić i Kovačić kod Reala, Rakitić kod Barcelone). Više startera imali su samo Španjolci (osam), a jednak broj kao i mi imali su Francuzi.

Modrić (svih 90 minuta) je bio uobičajeno sjajan, no jednako dobro odigrao je i Kovačić (igrao do 62.), koji je pomalo iznenađujuće dobio prednost nad Casemirom. Rakitić (igrao 90 minuta) se pak uklopio u sivilo svoje momčadi. Luka Modrić svoj prvi trofej s Realom osvojio je baš u španjolskom Superkupu, u kolovozu 2012. godine, a sada je stigao već do 12. trofeja u dresu kraljevskog kluba.

Zinedineu Zidaneu je pak ova utakmica bila okrugla 90. na klupi prve momčadi Reala, a osvojio je već sedmi trofej. Zanimljivo, u posljednjih 68 utakmica Real je postizao barem po jedan pogodak!

Mnogo briga za Valverdea

Za razliku od Zidanea, čiji će Real i ove sezone biti favorit za naslove u svim natjecanjima, pred trenerom Barcelone Ernestom Valverdeom mnogo je briga. Igra Barcelone na startu sezone je katastrofalna, ovakva vezna linija ni približno ne može parirati Realovoj, a i odlazak napadača Neymara bit će nemoguće nadoknaditi. Uz sve to, i Messi je trenutačno u lošoj formi...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije