Goran Bulajić potvrdio

Košarkaši Čelika sljedeće sezone neće igrati Prvenstvo BiH

03.09.2021.
u 21:13

Omladinski košarkaški klub Čelik iz Zenice sljedeće sezone neće igrati u elitnom razredu bosanskohercegovačke košarke - potvrdio je Feni predsjednik Upravnog odbora zeničkog kluba Goran Bulajić.

On nije želio detaljnije obrazlagati prioćenje za javnost, kojeg su objavili na službenim stranicama kluba, kao ni kakava će biti sudbina igračkog kadra. 

-Operativne ćemo stvari rješavati u sljedećim danima. Svakako ide vikend pa ćemo vidjeti što ćemo uraditi s ekipom, ali je istina da odustajemo od nastupa u Prvenstvu Bosne i Hercegovine - kazao je Bulajić.

U priopćenju za javnost, između ostalog, Upravni odbor Čelika ističe kako su se odlučili nakon što su detaljno analizirali aktualnu ekonomsku situaciju u Zenici, vrlo bitnu za ispunjenje planiranog proračuna za nadolazeću sezonu, kao i trenutnu epidemiolosku situaciju u Zeničko-dobojskoj županiji. 

- Na donošenje ove odluke je utjecao i trenutno nedefiniran sustav natjecanja u Prvenstvu BiH, što dodatno otežava planiranje aktivnosti i financiranje kluba. Naš sportski kolektiv u prošloj sezoni je uspio izboriti učešće u Ligi 6 za prvaka BiH te je regularni dio sezone završio u vrhu ljestvice s omjerom od 15 pobjeda i devet poraza. Dokazali smo da se kontinuiranim i upornim radom, uz relativno skroman proračun i s ogromnom željom i entuzijazmom, mogu postići zapaženi rezultati. Nažalost, interes šire društvene zajednice za financiranje troškova natjecanja u ovome rangu je izostao, te puko igranje, pred praznim tribinama, u narednom razdoblju, gubi svaki smisao - ističu u priopćenju iz Uprave Čelika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije