svladali Portugal

Košarkaši BiH pobjedom krenuli u borbu za plasman na Olimpijske igre

Klix
13.08.2023.
u 18:47

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je danas u prvom meču kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre protiv Portugala rezultatom 84:75.

Izabranici Adisa Bećiragića su teže nego što se očekivalo došli do ove izuzetno važne pobjede na početku kvalifikacija za Olimpijadu koje se igraju u poljskim Gliwicama.

Portugalci su se pokazali kao jako nezgodan protivnik s obzirom da su u prvoj četvrtini doslovno "zasuli" tricama.

Šut za tri poena jako dobro ih je služio, a na startu BiH nije imala rješenja za raspoloženog Travantea Williamsa, piše Klix.ba

Naturalizirani Amerikanac u redovima Portugala je u prvoj četvrtini zabio ukupno tri od ukupno šest trica njegovog tima.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine su u životu tada koliko-toliko držali Musa i Halilović, dok su Portugalci nastavili sa dobro oprobanim receptom.

Williams se do kraja prvog poluvremena zaustavio na 15 poena i bh. rival na pauzu odlazi sa plus tri.

U nastavku su bh. košarkaši konsolidirali svoje redove i u trećoj dionici ubacili u brzinu više.

Musa je nastavio dominirati, a u tome su mu se pridružili Nurkić i Garza nakon čega je bh. tim rezultat preokrenuo u svoju korist. Sjajnu rolu odigrao je i Aleksandar Lazić.

Prednost Bosne i Hercegovine je do kraja susreta većinom bila jednocifrena, ali dovoljna da se upiše pobjeda na startu kvalifikacija za Olimpijske igre koje se naredne godine igraju u Parizu.

Najefikasniji u redovima BiH bili su Musa sa 21, Nurkić sa 17 i Garza sa 15 koševa.

Za bh. tim nema odmora jer već sutra igraju novi susret i to protiv reprezentacije Poljske koja će sigurno imati veliku podršku svojih navijača. U bh. grupi se još nalazi i Mađarske.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije