Drama u zadnjoj sekundi

Koš Mikulića sa zvukom ili poslije zvuka sirene

09.02.2018.
u 07:30

U derbi susretu 18. kola prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine Široki je s tijesnih 85:84 pobijedio vodeći Zrinjski i s deset pobjeda došao nadomak Lige za prvaka.

Odlična košarka

U dvorani na Pecari u dvoboju ljutih sportskih rivala viđena je košarka kakva se nije ove sezone mogla vidjeti na bosanskohercegovačkim parketima. Vrlo slična po tempu igre, događajima na parketu, kao prije mjesec dana u finalu Kupa Herceg Bosne kada je slavio Zrinjski. Kao i u tom susretu, Širokobriježani su ofenzivno i jako otvorili susret i vrlo brzo stekli prednost.

U više navrata imala je momčad Damira Vujanovića desetak poena prednosti, pa sve do 28. minute, kada je Zrinjski prvi put uspio izjednačiti. No, prava drama događala se u posljednjim sekundama susreta. Petnaest sekundi prije kraja momčad Hrvoja Vlašića imala je prednost 85:81. I kada su gotovo svi okupljeni na tribinama Pecare pomislili kako je susret riješen, mnogi već napuštali dvoranu, sedam sekundi poslije Mikulić tricom smanjuje na 85:84. Domaći igrači prave brzi prekršaj, ali, na žalost Mostaraca, Sokolović promašuje oba bacanja i lopta se odbija do Mikulića koji iz očaja baca loptu koja ulazi u obruč. Veselje Širokog, tuga i negodovanje igrača i stručnog stožera Zrinjskog koji su smatrali kako je lopta ušla u obruč, ali nakon zvuka sirene. Nakon vijećanja sudačke trojke i opunomoćenika susreta koš Mikulića ipak biva priznat.

Pobjeda Sparsa

Mostarci su smatrali da je sudačka trojka pogriješila, dok su Širokobriježani njihovu odluku svesrdno prihvatili. U sjeni tog susreta, odigrani su i ostali susreti 18. kola u kojima su postignuti očekivani rezultati. Spars je na gostovanju pobijedio Slobodu i definitivno ugasio sva nadanja Tuzlaka za igranjem Lige za prvaka. Kakanj je na neugodnom gostovanju visoko pobijedio Bošnjak, koji je ostao sam na dnu prvenstvene ljestvice, nakon što je Vogošća na svom parketu pobijedila Radnik iz Bijeljine.

Rezultati 18. kola: Široki – Zrinjski 87:85, Sloboda – Spars 84:87, Bošnjak – Kakanj 65:84, Vogošća - Radnik 94:85, Bosna – Mladost 81:59

Poredak: Zrinjski 14-2, Spars 13-3, Bosna 12-5, Kakanj i Široki 10:6, Mladost 8-9, Student 7-9, Sloboda 6-9, Radnik 5-11, Vogošća 3-14, Bošnjak 2-15. •ući neke pouke - kazao je, između ostalog, glasnogovornik HKK Zrinjski Darko Smiljanić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije