SARAJEVO

Kokot i Bajić vodili plave do pobjede nad Olimpicom

zeljo
02.03.2015.
u 09:58

Željezničar je i ovaj put u potpunosti nadigrao Olimpic

Zahvaljujući dvostrukom strijelcu Kokotu, koji je debitirao golovima na Grbavici, te fantastičnom pogotku Bajića, a sve pred očima izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića, Željezničar je s 3:0 svladao Olimpic, 18. put u međusobnim dvobojima.

Golovi Kokota

Tako, Olimpic ni u 20. međusobnoj utakmici u Premijer ligi, nije uspio parirati Željezničaru, koji je pitanje pobjednika u prvom kolu proljetnog dijela, riješio već u prvih 45 minuta. Iako je Olimpic bio taj koji je imao loptu u posjedu, Željezničar je uspio postići dva pogotka. Već u 13. minuti bilo je 1:0. Imamović je izgubio loptu na polovici domaćina, nakon čega se Hadžiahmetovioć varkom oslobodio dvojice čuvara i dodao do Bajića koji je odlično šutirao, a Tomović je loptu odbio do grede, nakon čega na nju natrčava Kokot i postiže pogodak za 1:0. Bio je to ujedno i prvijenac Kokota u dresu Željezničara. Napadač plavih nije morao dugo čekati na novi gol, a akteri su gotovo isti. Ovaj put je, u 31. minuti, Đelmić povukao kontru, Bajić šutirao, a Tomović opet obranio njegov udarac. Snalažljivi Kokot je bio najprisebniji i iz drugog puta loptu je ubacio u mrežu za 2:0.

Majstorija Bajića

Početak drugog dijela donosi novi pogodak, i to kakav. Bogičević je na 25 metara srušio Memiju, a Bajić je namjestio loptu i fantastično pogodio iz slobodnog udarca. Tomović ovoga puta nije imao nikakvih šansi, a Bajić, koji zbog kartona neće igrati protiv Širokog Brijega u sljedećem kolu, upisao je svoj deveti gol u sezoni. Do kraja susreta, Željezničar je imao još nekoliko poluprilika, ali jedino bitno spomena je podatak kako je stoper gostiju Bojan Regoje u 83. minuti isključen zbog udaranja Đelmića laktom. Napomenimo još i to kako je sredinom prvog dijela utakmice jedan od navijača Željezničara, koji je bio na južnoj tribini, pao s ograde i ostao nepomično ležati na betonu. U pomoć mu je odmah priskočilo nekoliko navijača, te redari, a veoma brzo je stigla i Hitna pomoć, koja je ozlijeđenog navijača odvukla sa stadiona na KCUS. Do kraja utakmice stigla je i informacija kako se ozlijeđeni navijač dobro osjeća te da će biti pušten na kućno liječenje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije