Vojnik kluba preuzeo je momčad

Kojić: U GOŠK-u sam 17 godina, nikad nismo imali toliki peh

26.11.2020.
u 09:55

Četrnaesto mjesto, s 14 bodova, samo devet pogodaka u 15 odigranih utakmica, čak tri trenera... to je razina (ne)moći federalnog prvoligaša GOŠK-a iz Gabele ove jeseni. Planovi su bili visoki, a dijametralno suprotna njihova realizacija. Zlatko Kojić, koji je u posljednje tri utakmice jesenske sezone vodio momčad, osvrćući se na postignuto, kaže za Večernji list BiH:

- Nikad lošija polusezona u povijesti našega kluba. Od starta nam nije počelo kako treba, doveli smo dosta nogometaša, prvi počeli s pripremama, najavili borbu za vrh ljestvice, međutim, rezultati su izostali. Nakon tri kola došlo je do smjene, trener Trivunović je odstupio, došao je drugi trener - Igor Pamić. On je tražio neke druge nogometaše jer, po njegovu mišljenju, postojeći nisu dovoljno dobri za ambicije kluba. Onda je u hodu dovedeno još dosta novih igrača. Međutim, opet je rezultat izostao te se Uprava odlučila zahvaliti treneru Pamiću, pa smo mi treneri iz omladinskom pogona dobili priliku, rekao bih zaduženje, voditi seniorsku momčad. Ni u ta tri kola nije bilo blistavo, ni mi nismo uspjeli razdrmati momčad, pa je čitava polusezona bila za zaborav. S obzirom na učinjeno od kluba, ovo je nikada lošija sezona u povijesti našega kluba.

Iza vas je loša polusezona. Na osnovi iskustva iz tri utakmice koje ste proveli na klupi, što smatrate uzrokom posrtanja – kvalitetu, fizičku spremu ili nešto treće?

- Ne mogu se oteti dojmu kako nam je najveći problem slaba realizacija. Recimo, dobro smo igrali u gostima u Travniku i Kaknju. Oba puta izgubili smo s 1:0, a nismo bili slabiji protivnik. U Travniku smo primili gol iz jedanaesterca, u Kaknju nam je mrežu zatresao nogometaš na kojega smo obranu upozorili. U drugom poluvremenu bili smo dosta bolji, promašili dva “zicera”, naš nogometaš išao je sam na golmana, jednostavno, ta loša realizacija skupo nas je stajala, ona nas je dotukla. Toliko peha, toliko nesreće, četiri utakmice izgubili smo pogocima u posljednjoj minuti susreta. Jednostavno, sve se poklopilo u ovoj polusezoni, peh do peha i na kraju smo tek četrnaesti na prvenstvenoj ljestvici u Prvoj ligi FBiH. 

Šest utakmica GOŠK je izgubio s 1:0, kako komentirate tu činjenicu?

- Sve naše utakmice, svih devet poraza je s 1:0 ili 2:1, nitko nije GOŠK dobio s dva pogotka razlike. Sve je bilo “li-la”, protivnici i jesu takvi, čitava Prva liga FBiH je dosta izjednačena. Evo, ove tri utakmice što sam ja vodio mogle su se okrenuti i na jednu i na drugu stranu, međutim, sreća se uvijek okrene protiv nas, ne znam gdje smo se toliko zamjerili da nam se dosta toga okreće kako ne treba. Sve se to ove jeseni poklopilo tako nezgodno i tu smo gdje jesmo.

Dugo ste u klubu, bili ste nogometaš, kapetan momčadi, sada i trener prve momčadi, pamtite li nešto slično?

- Ja sam 17 godina u GOŠK-u, nešto slično ne pamtim. Mi smo otvoreno najavili borbu za Premijer ligu BiH, a dogodio se rezultatski fijasko. Sjećam se kada smo prvi put ušli u Premijer ligu BiH, cilj je bio osigurati ostanak u tom natjecanju, sada se sve suprotno dogodilo. Jednostavno, ja ovo nisam doživio, ovo mi je prvi put da se susrećem s ovakvom situacijom u klubu.

Što biste eventualno savjetovali Upravi kluba kako bi popravila situaciju u nastavku sezone? Kako GOŠK na proljeće može biti konkurentniji u Prvoj ligi FBiH? 

- Moje mišljenje je primjer Posušja, treba se bazirati na domaći igrački pogon, a to su nogometaši iz okolice za koje nije potrebno plaćati stan i hranu, te tek tada angažirati pet-šest kvalitetnih nogometaša koji mogu biti pojačanja u momčadi. Mi imamo 15-16 igrača sa strane, to je, po mom mišljenju, previše.

Što je glavni rezultat GOŠK-ove nemoći, kako se taj detalj može riješiti?

- Prošle sezone kao posuđenog igrača iz Zrinjskog imali smo Mašića, koji je u prvom dijelu sezone dao 10-ak golova, a ove sezone naš najbolji strijelac Jusufbašić postigao je dva pogotka. Jasno je kako taj detalj moramo popraviti - zaključio je na kraju razgovora Kojić, koji je dodao kako su njegovi planovi u klubu vezani za omladinski pogon.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije