druga prvenstvena stanka

Klubovi “hvataju zalet” pred šest posljednjih kola jeseni

12.10.2018.
u 08:30

Svaka reprezentativna stanka izazove reakcije u premijerligaškim klubovima. Jedni ističu da im je stanka dobro došla, jer je momčad u krizi ili desetkovana ozljedama, osobito u klubovima čiji je igrački kadar neujednačene kvalitete. Drugi su nezadovoljni jer moraju na odmor baš u trenutku kada su igrači u top formi. Po rezultatima iz 13. kola, reklo bi se da su u najboljoj formi igrači “velike četvorice” – svi su slavili.

Sarajevo i Zrinjski uvjerljivi

Osobito se to odnosi na Sarajevo, koje je u stanku ušlo nakon visoke 6:0 pobjede protiv Mladosti DK. Zrinjski je bio malo skromniji, “zgazio” je u Gabeli Gošk 4:0. Željezničar je na Grbavici napravio preokret – iz 0:2 u 3:2 pobjedu protiv Čelika, a Široki na Pecari svladao Krupu 2:0. Čini se da su svi, osim Sarajeva, s radošću dočekali stanku. Zrinjski ima nekoliko ozlijeđenih igrača, ali ipak je ugovorio dva prijateljska ogleda. Već je igrao u gostima kod Busovače (3:3), gdje je Slišković u igru poslao pričuve i mlađe igrače, da bi provjerio ima li među njima “materijala” za prvi sastav. One najbolje vjerojatno će koristiti u Mostaru na prijateljskom ogledu protiv Budućnosti iz Podgorice (sutra). I Široki je trebao danas igrati prijateljski susret protiv Rijeke na Pecari, ali su Riječani otkazali dolazak nakon promjene trenera (Matjaž Kek otišao, Igor Bišćan došao). Trener Željezničara Milomir Odović u stanci traži izgubljenu formu momčadi, pa ju je odveo u Foču i tamo igrao protiv Sutjeske (2:0)... Slobodi je (čini se) stanka najbolje došla. Naime, Tuzlaci su bili u dobroj formi i nizali pozitivne rezultate, a onda ih je na Tušnju “zgazila” Zvijezda 09 s čistih 3:0. Šok je tim veći što je to Zvijezdi prva pobjeda u prvenstvu, nakon 12 kola. Klub iz Stanišića pobjeda je “podigla iz mrtvih” i oživjela nade u ostanak.

Promjene trenera

Već u 14. kolu, Zvijezda 09 u prigodi je napustiti posljednje mjesto, jer u izravnom susretu za spas ugošćuje Gošk. Zvijezda je otpustila trenera Milana Đuričića, Gošk prihvatio ostavku Feđe Dudića. Novi na klupi “zvjezdaša” je Darko Nestorović, na klupi Gabeljana Mato Neretljak, koji je nakon 0:4 protiv Zrinjskog igračima dao dva dana odmora, a onda počeo mini–pripreme pred završnicu prvenstva. Plan u Gabeli je: do zimske stanke iščupati što više bodova, a onda se pojačati pred proljeće. Zvijezda se (kao i Gošk) riješila Kupa BiH, pa će snage usmjeriti na prvenstvo. Zvijezda je ispala iz Kupa RS-a protiv Sloge (Gornje Crnjalevo). Radnik i Krupa također su ispali iz Kupa BiH, ali još žive u Kupu RS-a.

U srijedu je Radnik protiv Sloge CG odigrao u Kupu 2:2, a onda osigurao prolazak dalje udarcima s bijele točke (6:5). I Krupa je prošla, nakon što je u Prijedoru svladala Rudar – 2:0. Ipak, u Krupi su, nezadovoljni rezultatima, otkazali treneru Radoslavu Kruniću i imenovali novog učitelja – Petra Kurčubića. Mladost i Slobodu već smo spomenuli kao dva kluba kojima je stanka najbolje došla, kako bi se “resetirali” i osvježili pred završnicu ligaških natjecanja. Do kraja jeseni odigrat će se još šest kola. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije