nogomet

Klis se usamio na vrhu prvenstvene ljestvice

06.09.2017.
u 07:30

Druga liga FBiH Jug, od početka natjecanja ima 15 klubova, pa je u svakom kolu netko slobodan. Ovaj put to je bila Sloga (U), koja je u dva prva kola gostovala i oba puta pobijedila (Turbinu u Jablanici 4:2, Stolac u Stocu 4:3). Sve je “leglo” Klisu, koji je s 3:0 svladao Stolac (Bilevija, Vila i Zahirović) i usamio se na čelu ljestvice s 9 bodova. Posušje je na Mokrom docu ugostilo Branitelj i napunilo mu mrežu (5:2) te se “parkiralo” na drugo mjesto (dijeli ga s Cimom). Za Posušje četverostruki strijelac bio je Dominik Begić, peti pogodak zabio je Kovač, dok su za momčad iz Rodoča po pogodak zabili Šabanović i Šešelj. Do prvih bodova došla je ljubuška Sloga koja je na Babovcu minimalno svladala Troglav 1918 (1:0 – Grizelj). Iznenađenje kola, i to ugodno, priredile su Grude na gostovanju u Podhumu. Tamo su svladale Kamešnicu (valjda uljuljanu nakon pobjede u Čitluku). Grude su slavile tijesno, 1:0 (Ivanković), što je bilo dovoljno za tri boda i bijeg sa dna ljestvice. Brotnjo je u rubrici “osvojeni bodovi” zadržalo ružnu ništicu, nakon što je u gostima kod Turbine “kapituliralo” 0:2 (oba pogotka zabio je Keskin). Cim se malo namučio protiv povratnika u ligu Neuma i upisao tijesnu 2:1 pobjedu (Neum je poveo pogotkom Galića, ali Cim je okrenuo golovima Kolobare i Džidića s 11 m). Jedina podjela bodova bila je u Prozoru. Rama i Tomislav odigrali su 1:1 (Topić za Ramu, Šteko za Tomislav).

POREDAK: Klis 9, Posušje i Cim 7, Sloga (U) 6, Tomislav, Rama, Neum i Grude 4, Turbina, Kamešnica, Troglav 1918, Sloga (Lj) i Branitelj 3, Brotnjo i Stolac 0 bodova.

STRIJELCI: 5 pogodaka – Do. Begić (Posušje) – 2 – Babić (Rama), Šteko i Bagarić (Tomislav), Cicović (Branitelj), Janković (Sloga U), Džidić (Cim), Keskin (Turbina)...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije