Nogomet

Klis “malo zapeo”, Posušje opet kandidat za naslov

08.05.2019.
u 07:30

Odigrano 21. kolo Druge lige FBiH – Jug

Zaredala su iznenađenja u Drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH - Jug, osobito u borbi za sami vrh prvenstvene ljestvice. Iznenađenje nije što su u 21. kolu postignuta čak 32 pogotka (4,57 po utakmici), jer ovoj ligi teško je naći neku sličnu po napadačkoj učinkovitosti. Nakon što je Posušje proljetos tri puta rastužilo svoje pristaše i doživjelo tri poraza, u 21. kolu “zaribao” je i vodeći Klis.

Burna utakmica

U burnoj utakmici u Bijelome Polju Klišani su osvojili samo jedan od tri planirana boda. Klis je poveo (Šimunović), a za Bjelopoljac izjednačio Abazović na konačnih 1:1. Posušje je na čitlučkim Barama ugostio stari ljuti protivnik iz zlatnih premijerligaških vremena, Brotnjo. Pogocima Nenadića (2), Bešlića i prvoga topnika prvenstva Glavine Posušaci su slavili 4:2 (Ferenc i Sabljić za Brotnjo). Razlika se smanjila na tri do kraja dostižna boda. Treći Neum ostao je treći, ali doživio je “nezaboravnu” katastrofu u gostima kod Tomislava, koji je slavio s visokih 6:0 (Stipić, Križanac, Škorić, Bagarić, Kovačević te autogol Miškovića). U susjedskom derbiju Kamešnica je svladala Troglav 1918 s 3:1 (Omazić, Šimunac i Vukadin za Kamešnicu, Čeko za Livnjake). U derbiju dna Stolac je nadigrao Grude s 4:2 (Papac, Babić, Katičić, Akrapović za Stolac, Ivanković i Šimić za Grude).

Poraz Turbine

Turbina je “potopljena” pred svojim pristašama protiv Rame – 0:3 (N. Bećirović, Šimunović 2). Sloga je svladala Branitelj s 4:1 (Halilović 2, Omeragić i Latić za Slogu, a počasni gol za Branitelj Džemić).

POREDAK: Klis 53, Posušje 50, Neum 38, Tomislav i Rama 36, Sloga 34, Brotnjo 33, Bjelopoljac 30, Troglav 1918 28, Kamešnica 19, Branitelj 17, Stolac 16, Grude 12, Turbina 9.

STRIJELCI: 19 pogodaka – Glavina (Posušje), 18 – Abazović (Bjelopoljac), 15 – Babić (Rama), 13 – Bajrić (Klis), 12 - Bunoza (Bran), 10 – Fazlagić (Bjelop), Ivanković (Grude)...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?