KK Grude i SKK Student u borbi za viši stupanj

košarka
24.05.2017.
u 07:00

Košarkaši Studenta iz Mostara i Gruda izborili su finale u doigravanju za košarkaškog prvaka Herceg Bosne i ulazak u društvo najboljih bosanskohercegovačkih momčadi. Na putu do finala i jedna i druga momčad imale su tešku zadaću.

Do finala s dvije pobjede

Gruđani su eliminirali drugu momčad Širokog, a Student je bio bolji od Posušja. Premda su Gruđani do finala stigli nakon dvije pobjede nad Širokim II, i mora se istaknuti kako su oba njihova susreta bila neizvjesna, ali su igrači trenera Igora Jelića ipak za nijansu bili bolji i zasluženo izborili finale.
Student je majstoricom preko Posušja stigao do finala doigravanja. U trećem odlučujućem susretu igranom na Bijelom brijegu igrači Domagoja Kujundžića u samoj su završnici uspjeli slomiti žilavi otpor Posušana koje je u završnim borbama doigravanja s klupe predvodio iskusni stručnjak Neven Plantak. Tri minute prije kraja rezultat je glasio 71:71 i do kraja susreta domaći igrači naglo se dižu i uspijevaju postići osam poena, dok gosti nisu uspjeli postići niti jedan. U pobjedi Mostaraca isticali su se Gudić koji je ubacio 24 poena, Širić je ubacio 14, Prskalo i Marković dodali su po deset, Kovač 9, Primorac 7. U sastavu iz Posušja I. Begić ubacio je 18 poena, A. Begić 17, Leko 12, Đerek 7. Finalni niz u borbi za prvaka Herceg Bosne i ulazak u prvu košarkašku ligu Bosne i Hercegovine između Studenta i Gruda započet će u srijedu u Mostaru susretom koji će započeti u 20 sati. Prvak Herceg Bosne i ulazak u prvu košarkašku ligu Bosne i Hercegovine postat će momčad koja ostvari tri pobjede. U Republici Srpskoj već je počelo finalno doigravanje za ulazak u prvoligaško društvo. Radnik iz Bijeljine pobijedio je na svom parketu 66:52 Sutjesku iz Foče i poveo 1:0 u finalnom nizu koji se igra na tri dobivena susreta. Večeras se u Foči igra uzvratni susret
na prijedlog Stručnog vijeća.

Džidić novi U -18 izbornik

Upravni odbor Košararkaškog svaveza BiH imenovao je izbornike mlađih muških reprezentacija za predstojeća Europska prvenstva. Nekadašnji trener Studenta, Slobode te jedno vrijeme bio je i trener u Sloveniji, Boris Džidić imenovan je za izbornika U18 reprezentacije BiH. Dejan Bodiroga je izabran za izbornika U16 reprezentaciju BiH, Bakir Srna vodit će U14 reprezentaciju BiH. Juniorsku reprezentaciju od 29. srpnja do 6. kolovoza očekuje u slovačkom Piestanu Europsko prvenstvo A divizije. Kadetska selekcija BiH ove godine nastupit će na Europskom prvenstvu B divizije u Bugarskoj.
Eurobasket će se održati od 10. do 19. kolovoza u Sofiji. Mlađe kadete Bosne i Hercegovine ovog ljeta očekuju kontrolna okupljanja te nastup na nekoliko međunarodnih turnira.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije