Borilački sport

Kiseljačani prvaci Austrije u teakwondou

teakwondou
20.01.2016.
u 07:15

Da Hrvati iz središnje Bosne kao i cijele BiH koji su nažalost oduvijek odlazili s ovih prostora u potrazi za boljim životom, naročito nakon ratnih sukoba, nisu puki dio statistike u državama u kojima su se skrasili potvrđuje primjer obitelji Budimir iz Kiseljaka. Braća Nikola (12) i Leon (9) koji s obitelji žive u Beču, uspješni su sportaši Austrije.

U kimonu već sa 6 godina

Obojica od šeste godine treniraju Teakwondo popularni olimpijski sport i to kod velikog majstora Shing Jan Hwana (9. Dan crni pojas). Nikola je trostruki prvak Austrije u kategoriji do 60 kilograma i nositelj crnog pojasa 3. Dan s velikim izgledima da uskoro postane dio omladinske reprezentacije Austrije u Teakwondou. Bratovim stopama korača i tri godine mlađi Leon, koji se na nedavnom natjecanju u Salzburgu izborio za prvo mjesto u kategoriji do 35 kilograma. Napravio je to na impresivan način nadvisivši cijelu konkurenciju.
O sportskim uspjesima braće Nikole i Leona Budimira pisali su austrijski mediji, a novinske isječke čuvaju ponosni roditelji, potvrdio nam je to uostalom otac Krunoslav, koji je i sam sportaš i od kojega su Nikola i Leon očito naslijedili ljubav prema borilačkim sportovima. Krunoslav Budimir godinama je trenirao Kick Box i u njemu se natjecao.
- Osim u sportu, moji su sinovi i odlični učenici u školi, a uspješni su i u izvanastavnim aktivnostima. Nikola pohađa Gimnaziju, a najesen će mu se pridružiti i mlađi brat Leon, ispričao nam je Krunoslav Budimir.

Ne zaboravljaju rodni kraj

Ponosni otac dvojice uspješnih sportaša pred kojima je bez sumnje blistava karijera, otkrio nam je i sklonost dječaka prema glazbi. Nikola svira harmoniku, a Leon glasovir. Ipak, sport i škola su im na prvom mjestu.
Iako su braća Nikola i Leon već male sportske zvijezde, rodni kraj ne zaboravljaju. Tomu su ih poučili roditelji koji vezu s rodnim Kiseljakom njeguju, a ljubav prema rodnoj grudi prenijeli su i na svoje sinove. Pored stalih posjeta rodnom Kiseljaku, Krunoslav Budim potvrdio nam je kako na odgovarajući način prati sva sportska događanja u Kiseljaku, naročito u Teakwondou, ali i boričkom sportu uopće. Zahvaljući sportskim uspjesnima njegovih sinova i u teakwondo vodama Austrije čulo za Kiseljak, mali gradić u središnjoj Bosni s očigledno velikim sportskim talentima. U budućnosti se braća Budimir nadaju kako će rasti kao sportaši te kako će rezultatski napredovati. Ostaje onda vidjeti hoće će onda Nikola i Leon ostaviti nešto dublji trag u ovom popularnom borilačkom sportu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije