BORILAČKI SPEKTAKL

'Killeru' Račiću pojas, a Delija pokazao zašto Cro Cop vjeruje u njega

Foto: Marko Lukunić/Igor Kralj/PIXSELL
1/5
10.11.2019.
u 08:46

U tom probranom društvu momaka spremnih na sve, nastupilo je i pet hrvatskih boraca i to s različitim uspjehom (tri pobjede, dva poraza)

Pod kapom najjače europske organizacije slobodne borbe (KSW), pred 12.000 gledatelja, sinoć su u Areni Zagreb održane borbe modernih gladijatora na čije zdravlje su pazili dvije ekipe Hitne pomoći.

U tom probranom društvu momaka spremnih na sve, nastupilo je i pet hrvatskih boraca i to s različitim uspjehom (tri pobjede, dva poraza).

Prvi je u kavez ušao "nenajavljeni gost" Ivica Trušček. Ovom Križevčaninu ponuđeno je da se bori na sam dan borbe i to nakon što je, zbog uganuća gležnja, morao otkazati Aleksandar Rakas. A njemu se pak dogodila toliko bizarna ozljeda da je za nepovjerovati.

Naime, u noći s petka na subotu, nešto prije ponoći, Rakas je izveo psa u šetnju, a na povratku, vrlo blizu svog stana, izvrnuo je nogu i završio u bolnici a potom i u longeti. No, Rakas je, doduše na štakama, došao u dvoranu i bodrio Truščeka koji u borbi protiv Kaszubowskog nije razočarao.

Štoviše, čak je bio i vrlo blizu pobjede pa mu je osobno došao čestitati i utemeljitelj i suvlasnik KSW-a Martin Lewandowski obećavši da će se još boriti na njihovim priredbama.

- Moj trener me nazvao na dan borbe, negdje oko 11 sati ujutro, 15 minuta nakon što sam kupio ulaznice za ovu priredbu. Pitao me da li bih se htio boriti i ja sam istog časa prihvatio. A borio sam se do 77 kilograma, a ne u mojoj kategoriji do 70 kg, a to je u onom hrvanju izgledalo kao kada se igraju tata i sin. On je mene puno puta rušio, a ja sam njemu zadao više udaraca, no kada drugima prepustite da odlučuju o ishodu borbe onda se možete žaliti jedino doma svojoj djeci, ali ne ovako javno - kazao Trušček.

A za Truščeka, baš kao i za preostale članove American Top Teama (Erslan, Pejić), je navijao i bivši NBA košarkaš Gordan Giriček koji i sam dolazi na rekreativne treninge u taj klub. Giru je svojim nastupom oduševio borac s kojim povremeno, lagano, sparira, a to je Ivan Erslan. A on je za samo minutu i pol prisilio suca u kavezu da prekine njegovu borbu sa Španjolcem Rodriguezom u koju je Hrvat izašao na Thompsonovu pjesmu "Sokolov krik".

- Napao sam ga niskim udarcima nogom, a kada je izgubio ravnotežu pale su mu ruke i ja sam ga napao šakama, a na koncu i dovršio na podu. Doduše, kad se na leđima branio nogama jednom me pogodio pa sam vidio dvostruku sliku, no brzo sam došao k sebi i nastavio. Bila je ovo savršena večer za mene, no ovo je tek 50 posto od onoga što ja mogu. Bila je to najveća pozornica na kojoj sam u životu nastupio - kazao je Erslan kojeg mnogi smatraju velikom perspektivom, baš kao i Antu Deliju za kojeg je njegov mentor Mirko Filipović kazao: - Ante je jedan od najperspektivnijih teškaša, ne samo u KSW-u, nego u svijetu i ja vjerujem da će nagodinu biti favorit za osvajanje PFL-ova Grand Prixa.

A borac nadimka "Hodajuća Nevolja" ove je riječi potvrdio u borbi s bivšim UFC-ovim borcem Olijem Thompsonom. - Prije par godina u ovoj istoj dvorani izgubio sam od Stronga, no sada sam puno bolji borac što sam i dokazao. Hvala publici a najviše hvala mojoj djevojci Luči koja podnosi ovaj moj spartanski način života. Još jedan Dubrovčanin je nastupio u Areni i to u jedinoj borbi na pet rundi (po pet minuta). Značilo je to da je riječ o borbi za naslov prvaka kojeg je u bantam kategoriji osvojio Antun Račić pobijedivši na bodove Damiana Stasiaka.

Račić je dominirao prve tri runde, a početkom četvrte primio je jedan nedozvoljeni udarac nogom u glavu (dok je bio na koljenu) nakon čega je izgubio nešto od svoje moći. No, izdržao je sve a na samom kraju i zahvat gušenja kojeg je izdržao zahvaljujući potpori publike. Presudili su, očito, geni kameni a tako se zove i Thompsonova pjesma na koju je izašao.

- Nakon 20 godina u borilačkim sportovima ovo mi znači sve na svijetu. Hvala najboljoj publici na svijetu. Bila mi je čast boriti se pred vama, napravili ste veliki posao i zadovoljili KSW organizaciju i vjerujem da ćete zato gledati još njihovih priredbi. Ovaj pojas posvećujem svojim ljudima iz UFD Gyma, a on bi najviše značio mom pokojnom ocu koji me i doveo u džudo dvoranu - kazao je ushićeni prvak.

A taj isti Stasiak bio je fatalan prije tri godine za Filipa Pejića koji je od njega izgubio svoju jedinu, i probnu, UFC borbu. Nažalost, Filip nije bio onakav kakvog je sam najavljivao pa je izgubio od Brazilca Torresa jednoglasnom odlukom sudaca. - I ja sam više očekivao od sebe no, nažalost, nisam mogao pobijediti neke stvari koje su mi se dogodile u životu - kazao je Filip koji je prije dva mjeseca imao smrtni slučaj u obitelji vrlo bliske osobe od kojeg se, očito, nije oporavio.

Najveća zvijezda večeri, Crnogorac Vaso Bakočević, poražen je u prvoj rundi gušenjem od strane Poljaka Borysa Mankowskog. U borbi večeri junak Poljaka Pudzianowski je sudačkim prekidom u drugoj rundi svladao bh. borca Erka Juna za kojeg je navijala prepuna zagrebačka Arena.

Tijek borilačkog spektakla iz Arene:

U prvoj borbi Lemmy Krušič je sudačkom odlukom izgubio od Przybysza, a suci su odlučili i da je Poljak Kaszubowski bio bolji od Ivice Truščeka koji je uskočio umjesto Aleksandra Rakasa. 

Borac je odustao zbog bizarne ozljede (šetao je psa i poskliznuo se). U trećoj borbi, do 70 kilograma, Poljak Roman Szymanski sudačkom je odlukom bio bolji od Crnogorca Miloša Janičića.

Ivan Erslan digao je 12 tisuća ljudi u Areni. Nakon što je ušao uz Thompsonovu pjesmu i tehničkim nokautom nad Darwinom Rodriguezom je oduševio publiku.

Erslana i Thompsonove pjesme iduća borba bila je između Poljaka Kesika i Srbina Aleksandra 'Jokera' Ilića. Unatoč podršci publike Ilić je izgubio u drugoj rundi gušenjem.

Srpski borac je ušao uz ritam Dvornikovog hita 'Ti si mi u mislima' i pokupio simpatije publike.

Borac Cro Copovog tima, Ante Delija, prekidom u drugoj rundi svladao je Olija Thompsona u teškoj kategoriji. Delija je bio dominantan cijelu borbu, a sudac je prekinuo Thompsonovo mučenje nakon što je Delija bacio par teških udaraca dok mu je protivnik bio na podu.

Poraz je doživio i Filip 'Nitro' Pejić. Bolji od njega je jednoglasnom odlukom sudaca bio Brazilac Torres.

Sada idemo na tri preostale borbe, a prva od njih je za prvaka bantam kategorije između Dubrovčanina Antuna Račića i Poljaka Damiana Stasiaka, bivšeg UFC prvaka.

U jedinoj borbi u kojoj su se borci borili za titulu bio je između našeg Antuna Račića i Poljaka Stasiaka. Nakon iscrpljujućih pet rundi borac iz UFD dvorane bio je bolji sudačkom odlukom i time se pridružio Robertu Soldiću kao još jednom Hrvatu s naslovom u najjačoj svjetskoj organizaciji.

Račić je ovom pobjedom postao prvi osvajač naslova prvaka bantam kategorije u povijesti KSW-a. Najveća zvijezda večeri,

Crnogorac Vaso Bakočević, poražen je u prvoj rundi gušenjem od strane Poljaka Borysa Mankowskog.

U borbi večeri junak Poljaka Pudzianowski je sudačkim prekidom u drugoj rundi svladao bh. borca Erka Juna za kojeg je navijala prepuna zagrebačka Arena. Bila je to i posljednja borba večeri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije