Ženski rukomet

“Kćeri bure” ugodnim dočekom iznenadile legende Balića i Metličića

22.03.2018.
u 09:00

Hrvatske i svjetske rukometne zvijezde Ivano Balić i Pero Metličić prošli su svašta u karijeri, ali ostali su iznenađeni i zbunjeni dočekom u grudskoj dvorani Bili brig u koju su ušli u trenutku kada je 60-ak polaznica i polaznika rukometne škole HŽRK Grude “Od prvog koraka do naslova prvaka” imalo trening pod palicom trenerice Marije Žanko.

Legende se ne zaboravljaju

Splitski rukometni dvojac odavno ne igra, ali zaljubljenici rukometa nisu ga zaboravili. A i kako bi..., legende se ne zaboravljaju. Djeca su se s Ivanom i Perom željela fotografirati, pojedinačno i skupno, tražila su autograme, željela ih dodirnuti... Svjetski poznati legendarni rukometni dvojac pokrenuo je u Splitu vlastitu Rukometnu akademiju “Balić - Metličić”, a jedna od njezinih aktivnosti je uspostava suradnje s klubovima i rukometnim školama u Dalmaciji i šire. U Grudama su, uz domaćine iz HŽRK Grude, obišli i grudske sportske dvorane i dogovorili pojedinosti oko daljnje suradnje. Posjet je završio zajedničkim ručkom kojemu su, uz Balića i Metličića, nazočili čelnici i treneri HŽRK Grude te načelnik općine Grude Ljubo Grizelj i predsjednik Općinskog vijeća Dražen Vranješ.

Dogovorene aktivnosti

- Dogovorili smo niz aktivnosti oko suradnje, posebice kad su u pitanju mladi. Tako će već u subotu dvije naše ženske vrste (2007. i 2009. godište) te muška (2007.) u Šibeniku igrati na 1. turniru u mini rukometu u organizaciji Akademije koja pokreće Ligu Dalmacije. Nastupit će 600 mladih igračica i igrača. Slijedi igranje sličnih turnira u Zadru, Dubrovniku i Splitu. Na kraju će se početkom lipnja igrati završni turnir najboljih u Splitu. Najesen su Balić i Metličić planirali sličan turnir, a jedan od organizatora turnira trebao bi biti i Grude - kaže Zoran Trlin, predsjednik HŽRK Grude. Dogovorene su i druge aktivnosti oko zajedničke organizacije turnira u Dalmaciji, Grudama i drugdje u Hercegovini te organizacije kampova za mlade rukometašice i rukometaše. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije