KONFERENCIJSKA LIGA

Katastrofa Osijeka na gostovanju, Turci im zabili pet golova

osijek
Sanjin Strukic/PIXSELL
10.08.2023.
u 22:35

Uzvratna utakmica igrat će se za tjedan dana u Osijeku.

Nogometaši Osijeka u prvoj su utakmici 3. pretkola Konferencijske lige pretrpjeli težak 1-5 (0-2) poraz na gostovanju kod turskog predstavnika Adana Demirspora. Prva dva gola za domaće postigli su Jonas Svensson (3) i Yusuf Sari (16), da bi u nastavku dva puta mrežu Osijeka tresao Cherif Ndiaye (52, 67-11m) prije no što je Šime Gržan (73-11m) smanjio na 4-1 da bi Yusuf Erdogan (88) postavio konačnih 5-1. 

Velika razlika u kvaliteti ova dva suparnika zorno se vidjela već u prvih 15-ak minuta nakon kojih je Adana uz glasnu pomoć s tribina stekla dva gola prednosti. Već prvi udarac prema vratima na utakmic rezultirao je pogotkom. Osječani nisu dobro raščistili jedno ubacivanje u svoj kazneni prostor, lopta je stigla do Svenssona koji je okušao udarac sa 25 metara. Prizemni je udarac završio u donjem lijevom kutu pokrivenog Malenice.

U 15. minuti najbolji igrač domaćih Belhanda odigrao je dvostruko proigravanje s Ndiayeom, a zatim uposlio Sarija koji je utrčao u kazneni prostor s desne strane. Prvi pokušaj turskog krila Malenica je obranio, ali lopta se odbila točno na nogu Sarija koji je iz drugog pokušaja smireno pogodio.

Što je vrijeme odmicalo to je Osijek postajao ravnopravniji suparnik, ali prvu priliku stvorio je u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je Pušić ubacio za Miereza, ali Argentinac je glavom promašio vrata. Odmah potom domaći su imali dvije velike prilike za treći gol i prije odmora no prvo je Sari za malo poslao loptu pored vratnice dok je potom Malenica sjajno zaustavio udarac Ndiayea.

No, u drugom poluvremenu nije se dugo trebalo čekati za novu kapitulaciju Osječana. Opet je inicijator akcije bio Belhanda koji je u 52. minuti poslao loptu u kazneni prostor gdje je Ndiaye izigrao Barišića koji je ostao izgubljen u vremenu i prostoru te rutinirao svladao Malenicu.

Mogao je Osijek smanjiti u 57. minuti, Mkrtčjan je ubacio s lijevog krila, lopta je stigla do Bukvića, ali njegov je dobar pokušaj zaustavio Karačić.

Sredinom nastavka svjetla reflektora na sebe je skrenuo i gruzijski sudac Kikačeišvili. On je u 67. minuti pokazao na kazneni udarac za Adanu nakon što je Sari pao u kaznenom prostoru Osijeka. Na ponovljenoj snimci se vidi kako Drambajev nije niti dodirnuo turskog igrača, ali s obzirom da se u ovoj fazi natjecanja ne koristi VAR sudac nije mogao ispraviti svoju pogrešku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Ndiaye.

Samo pet minuta kasnije Kikačeišvili je dosudio kazneni udarac i za Osijek nakon duela Lovrića i Svenssona iako i u toj situaciji nije posve jasno da je bilo kontakta. Loptu je uzeo Gržan i smanjio na 4-1.   

U samoj završnici dvoboja domaći su iz još jedne sumnjive situacije stigli i do petog gola. Niang je poslao loptu na desni bok prema Erdoganu koji je, čini se, bio u debelom zaleđu. No, gruzijski suci nisu ništa pokazali pa je akcija nastavljena, a Erdogan je zapucao s vrha kaznenog prostora i pogodio sam gornji desni kut vrata. Uzvratna utakmica igrat će se za tjedan dana u Osijeku.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije