Nogomet

Karačić protiv Hajduka traži idealnu postavu

Sport - 14.02.2009. - Split, Hrvatska - hajduk - siroki brijeg, ivan strinic Photo: Vanja Zubcic - Vecernji list
03.09.2016.
u 08:30

Večeras (18 sati) nogometaši Širokoga Brijega odigrat će prijateljski susret na Poljudu protiv Hajduka. Iz uprave Bilih najavili su “mukte” ulaz, pa se očekuje solidan posjet na tribinama. Sigurno je kako će na Poljud doći i dosta širokobrijeških navijača, kao što ih je bilo i prije sedam i pol godina, kada je Široki Brijeg posljednji put gostovao u Splitu i izgubio 0:1 (Ibričić s 11 metara).

Pandža tada igrao za Hajduk

U momčadi s Pecare s te utakmice još igraju Brekalo, Wagner, Barišić i Kožul, dok u sastavu Hajduka više nema “preživjelih”. Ustvari ima, branič Širokoga Pandža na toj utakmici nastupio je u “pogrešnoj” majici – Hajdukovoj. Široki je Splićanima uzvratio 8. listopada 2010. na Pecari 2:0 (Wagner i Ivanković). Lani na turniru Blage Zadre u Vukovaru Široki je opet slavio 2:0 (Ivanković, Barišić). No, danas u momčadi s Poljuda ipak možda zaigraju dvojica bivših igrača Širokoga Brijega – vezist Zvonimir Kožulj, koji je ljetos prešao s Pecare na Poljud, te Josip Kvesić, nekadašnji junior Širokobriježana, koji je prije dva dana stigao u Split iz Turske.

Pripreme na Kupresu

Momčad Branka Karačića nakon 1:3 u 7. kolu prvenstva u gostima kod Mladosti D/K “liječila je rane” treninzima na ugodnom planinskom zraku na Kupresu, gdje su boravili od utorka. Tamo smo ih posjetili u četvrtak poslije podne. Karačić nam je rekao da se trenira izjutra i poslije podne:

-Moramo se spremiti za utakmicu 8. kola protiv Metalleghea na Pecari, te zaboraviti dosadašnje “jade”, kao što je teško objašnjivi poraz protiv Mladosti. Ali, to je iza nas i mi moramo gledati naprijed. Već protiv Metalleghea ne možemo računati na Ivankovića, on ima tri žuta kartona, ali zato se u sastav vraća Krstanović. Pandža i Crnov još nisu potpuno zaliječili ozljede, iako možda Crnov protiv Hajduka zaigra poluvrijeme.

Trener Branko Karačić na Kupresu priprema momčad koja “nema širinu”, osobito nema dovoljno širok igrački kadar na sredini travnjaka:

-To je nažalost tako, ali moramo se krpati s ovim što imamo. Na Kupresu su i trojica momaka “posuđenih” iz omladinskog pogona. Zadovoljan sam njihovim odnosom prema radu. Toni Nikić je branič, Mateo Marić vezni igrač srednjega reda, dok je Ivan Milićević lijevi bočni igrač...

Uz spomenute Pandžu i Crnova, u punom pogonu nije ni Baraban, koji zbog mučnine u želucu pred susret s Mladosti nije putovao u Kakanj. Baraban možda nastupi na Poljudu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije