SJAJNA UTAKMICA

Kansas Chiefsi u povijesnom finalu osvojili Super Bowl, do pobjede stigli osam sekundi prije kraja

super bowl
Bill Streicher/REUTERS
13.02.2023.
u 07:06

Pobjedu im je donio Harrison Butker koji je osam sekundi prije kraja pogodio field gol.

Kansas City Chiefsi postali su NFL prvaci po drugi put u četiri godine nakon što su u 57. Super Bowlu slavili sa 38-35 nad Philadelphia Eaglesima. Momčadi iz Kansasa to je treći naslov u povijesti nakon što je trofeje osvajala 1970. i 2023.

Pobjedu im je donio Harrison Butker koji je osam sekundi prije kraja pogodio field gol. U pobjedničkoj momčadi Patrick Mahomes je prebacio 182 jarda i istrčao 44. Jalen Hurts je odigrao sjajnu utakmicu i postao prvi quarterback s tri touchdowna u Super Bowlu, no to nije bilo dovoljno za Eaglese.

Chiefsi su zaostajali veći dio Super Bowla 57 i gubili su 27-21 pred posljednju četvrtinu. No, Patrick Mahomes uspio je režirati povratak svoje momčadi unatoč tome što je šepao zbog ozljede zgloba.

- Rekao sam da me ništa neće spriječiti na terenu. Hvala mojim suigračima, pomagali smo jedan drugom. Ova momčad još nije završila - rekao je Mahomes koji je proglašen MVP-om.

Philadelphia je odlično odigrala prvo poluvrijeme gdje je na odmoru imala 10 razlike. Na kraju ni jedna momčad nije u Super Bowlu osvojila toliko bodova i izgubila.

Eaglesi će na kraju biti jako razočarani, posebno određenim odlukama sudaca u zavrp. Smatraju da im je presudio jedan nepostojeći holding koji je doveo Chiefse na korak do njihove tuchdown zone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije