mjesto još slobodno

Kandidati za izbornika žele preuzeti BiH zbog - velikog bonusa!?

19.12.2017.
u 16:59

Izborničko mjesto reprezentacije Bosne i Hercegovine je još uvijek slobodno, a naizgledniji kandidati za preuzimanje te funkcije su Robert Prosinečki, Amar Osim, Fatih Terim te Sven Goran Eriksson. Kako navodi Dnevni avaz, novi izbornik bi trebao imati plaću od 16 tisuća eura (192 tisuće eura na godišnjoj razini), što je jednako iznosu koji je dobivao i bivši izbornik Mehmed Baždarević. 

Prvi favorit Nogometnog saveza BiH navodno je Fatih Terim, ali savez ne može ponuditi iznos plaće koji bi zadovoljio turskog stručnjaka. Međutim, ono što bi moglo zadovoljiti bivšeg izbornika Turske je bonus, a ta je riječ zainteresirala Terima koji je u mailu čelnicima saveza napisao da je "zainteresiran za funkciju izbornika i da u vezi preuzimanja Zmajeva želi razgovarati na višoj razini".

Terim je u Turskoj imao mjesečnu plaću od 300 tisuća eura, NSBiH definitivno ne može ispuniti taj uvjet, ali može bonus za plasman na Euro. Naime, jedan od sponzora reprezentacije je banka koja bi pristala isplatiti bonus u iznosu milijun eura izborniku koji BiH odvede na Euro.

Izvršni odbor NSBiH ima sjednicu 22. prosinca te bi se na njoj trebalo raspravljati o novom izborniku, a ukoliko on ne bude izabran, reprezentaciju će na turneji po Sjedninjenim Američkim Državama i utakmicama protiv SAD-a i Meksika voditi Vinko Marinović, izbornik U-21 reprezentacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije