Grbavica

Kamen temeljac položio Mišo Smajlović

17.12.2016.
u 09:00

Svečanim polaganjem kamena temeljca jučer je počela izgradnja istočne tribine stadiona Grbavica koja će primati 4650 gledatelja. Kamen temeljac je položio legendarni igrač Željezničara i bivši izbornik reprezentacije BiH Mišo Smajlović, koji je prvi uzeo lopatu u ruke.

Vratiti Zmajeve u Sarajevo

Smajlović je istaknuo da Željezničar zaslužuje stadion na kojem će igrati europske utakmice.

- Bio sam dijete kada je počela izgradnja ovog stadiona. Imao sam zadovoljstvo kasnije igrati na njemu. Dočekao sam i ovaj trenutak u kojem stadion počinje dobivati izgled kakav klub zaslužuje. Nadam se da će se gradnja nastaviti. Grad Sarajevo i Željezničar trebaju dobiti europski dom. Plavi trebaju igrati europske utakmice na svom stadionu, a i za reprezentaciju bi bilo dobro da se vrati u Sarajevo, poručio je Smajlović.

Veliki broj članova UO Željezničar, predstavnici navijača te novinari popratili su svečanost na Grbavici, a posebnu pozornost privukao je izbornik BiH Mehmed Baždarević.

- Ovo je povijesni trenutak, izuzetno važan za Željezničar. Znamo koliko je ovaj klub važan, tako da se nadam da će ljudi koji ga vode nastaviti ovim putem te da će Grbavica postati hram nogometa. Mi koji volimo Želju trebamo podržati sve ovo kako bi ovaj grad dobio lijep sportski objekt, izjavio je Baždarević koji je jedva stizao dati neku izjavu zbog želje velikog broja navijača da se fotografira s njim.

Klub s Grbavice, istaknuo je Baždarević, treba biti poznat i izvan regije.

- Kroz svoju povijest Željo je bio popularan, mnogi poznati igrači su nastupali u plavom dresu. Važno je da Grbavica postane poznat objekt u regiji i šire, kazao je Baždarević dodavši kako bi volio da za njegovog mandata reprezentacija BiH zaigra na Grbavici.

Član Upravnog odbora Željezničar i vođa projekta europske Grbavice Almir Hadžiosmanović upoznao je javnost s nekim detaljima.

- Imat će dvije zone, uključujući galeriju s “vending” zonom, gdje će gledatelji moći kupiti osvježavajuće napitke, hranu, grickalice i slično. Istočna tribina će biti blizu terena, bliže nego sjeverna. Druga faza gradnje je krov. Nakon završetka tribine moći će se raditi na južnoj tribini, izjavio je Hadžiosmanović.

Prije nego što se krenulo na glavni dio svečanosti, u plavom salonu stadiona održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena nagradna igra.

Nagradna igra

Marketinški menadžer Emir Dobrača nazočne upoznao s detaljima igre.

- Nagradna igra trajat će do 15. ožujka. Glavna nagrada je automobil marke Opel Adam “Željo edition”. Pravo sudjelovanja imaju svi bh. građani sa stalnim prebivalištem u BiH, a koji su vlasnici desetogodišnjih ulaznica za istočnu tribinu, objasnio je Dobrača.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije