BAYERN - SCHALKE 5:1

Kakva predstava! Mandžukić zabio, asistirao, izborio penal i crveni karton!

mario mandžukić
Foto: Reuters (Ilustracija)
02.03.2014.
u 10:17

Ovom pobjedom Bayern je Borussiji pobjegao na 20 bodova razlike, a trećeplasiranom Bayeru na čak 22 boda

Schalke se još nije ni oporavio od šestice koju je dobio od Reala u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a već je morao u goste Bayernu. U 23. kolu Bundeslige došao je na Allianz Arenu, ali se nije dobro proveo. Već nakon 28 minuta igrači su četiri puta vadili loptu iz svoje mreže.

Dvaput je zabio Robben, jednom Mandžukić te jednom Alaba, iako se njegov slobodni udarac odbio od jednog igrača Schalkea u živom zidu. S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u 64. minuti Rafinha je postigao autogol pa je Schalke smanjio rezultat na 4:1.

U 74. minuti Mandžukić je izborio jedanaesterac, kojeg je Robben uspješno realizirao i postavio rezultat 5:1. Super Mario sjurio se u kazneni prostor gostiju, a onda je srušen. Zbog prekršaja na Mandžukiću Papadopoulos je dobio crveni karton.

Bio je to i konačni rezultat utakmice, a dva junaka bili su Robben i Mandžukić. Nizozemac je postigao hattrick, a hrvatski reprezentativac postigao gol, asistirao, izborio jedanaesterac i iznudio crveni karton. Uz to, bilo ga je po cijelom terenu, nerijetko je izbacivao lopte iz vlastitog kaznenog prostora, a imao je i još nekoliko odličnih prilika koje je vratar Schalkea odlično obranio.

Mandži je to bio 14. prvenstveni gol ove sezone, a nalazi se na drugom mjestu ljestvice strijelaca. Iznad njega je samo Robert Lewandowski koji je zabio jedan više, ali Poljak je odigrao i više utakmice. Uz to, Mandžo ima osam asistencija, a Lewandowski samo dvije.

Ovom pobjedom Bayern je Borussiji pobjegao na 20 bodova razlike, a trećeplasiranom Bayeru na čak 22 boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?