Rukomet

Kadeti rukometne reprezentacije BiH danas se okupljaju u Gornjem Vakufu

rukomet
13.04.2016.
u 09:17

Ovo nam je tek drugo okupljanje i prve službene utakmice. Moja osnovna želja je da momci odigraju što bolje, da zadovoljimo svoj ego o pitanju igre, a rezultat nam nije primaran, kazao je Grbavac

Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U 18) okupit će se danas u Gornjem Vakufu, uoči Četvrtog međunarodnog turnira "Rukomet je moja budućnost" koji se održava od 14. do 17. travnja u Bugojnu.

Turnir spada u red najjačih natjecanja u svijetu za uzrast rukometaša rođenih 1998. godine i mlađih. Na turniru će sudjelovati osam reprezentacija, koje će biti podijeljene u dvije grupe.

U A-grupi će igrati Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija i Austrija, dok su u B-grupi Hrvatska, Poljska, Katar i Makedonija.

Izabranicima izbornika Zdenka Grbavca ove godine to će biti drugo okupljanje, a nastup na turniru dobra je  prilika za uigravanje ekipe uoči nastupa na europskom prvenstvu B-divizije koje će u kolovozu biti održano u Gruziji.

Grbavac je u izjavi za Fenu kazao da njegova očekivanja na turniru "nisu prevelika, s obzirom na to da je reprezentacija u fazi okupljana i formiranja".

- Ovo nam je tek drugo okupljanje i prve službene utakmice. Moja osnovna želja je da momci odigraju što bolje, da zadovoljimo svoj ego o pitanju igre, a rezultat nam nije primaran iz razloga što igramo s ekipama koje su duže u trenažnom procesu i imaju više službenih nastupa - kazao je Grbavac. 

Izbornik je za ovu priliku pozvao 19 igrača, plus pet rezervi. Na njegovom popisu su: Ante Grbavac (Izviđač), Amar Hasić (Trimo Trebnje/Slo), Maid Džambegović (Maglaj), Rajko Maričić (Sloga Doboj), Bojan Tulendić (Sloga Doboj), Ibrahim Haseljić (Gradačac), Tarik Karabegović (Maglaj), Adin Karanović (Krivaja), Adnan Sivić (Ivanić/Hrv), Stipe Mandić (Izviđač), Mislav Grgić (Izviđač), Stefan Stančić (Dubica), Kemo Hamzić (Konjuh), Zlatko Kreso (Velež), Danijel Jurić (Čelik Junior), Andrej Miljuš (Prijedor), David Prestaž (Borac Banja Luka), Danijel Bižić (Dubica), David Primorac (Izviđač). Rezerve: Jasmin Avdić (Gračanica), Luka Telent (Borac Banja Luka), Selmin Zahirović (Kakanj), Ismar Tahirović (Bosna Sarajevo), Tomo Pervan (Međugorje).

Na startu turnira kadeti Bosne i Hercegovine u četvrtak će igrati protiv vršnjaka iz Slovenije (12.30 sati), dok će u petak odigrati dva susreta, protiv Srbije (9.45) i Katara (16).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?