Pred novi derbi

Jusup: Imam skupinu mladih i talentiranih košarkaša

14.04.2018.
u 09:13

Susretima 7. kola u Ligi za prvaka i 9. kola u Ligi za ostanak nastavljaju se natjecanja u prvenstvu BiH. U Ligi za prvaka zanimljiv susret očekuje se na Pecari gdje Zrinjski gostuje kod Širokog.

Zrinjski drži vrh

Zrinjski nakon šest kola drži vrh ljestvice, dok se Široki nalazi na dnu ljestvice sa samo jednom pobjedom. Mostarci u Široki Brijeg stižu nakon visoke pobjede nad Kaknjem, dok momčad Danijela Jusupa traži prekid negativnog niza od tri poraza. Novi trener Širokobriježana Jusup čeka prvu svoju pobjedu na klupi momčadi kojem će susret protiv Zrinjskog biti treći od njegova dolaska u Široki. U dva prethodna susreta njegova momčad doživjela je oba poraza, i to kao domaćin na Pecari od Sparsa i Igokee. Večerašnji susret starih sportskih rivala uvijek je znao dobro popuniti dvoranu, igralo se na Bijelom brijegu ili Pecari. Premda su Mostarci u boljoj formi, izrazitog favorita nema. Ove sezone ove dvije momčadi odigrali su četiri susreta, a u tri je momčad Zrinjskog bila uspješnija. Trener Širokog Danijel Jusup istaknuo je pred večerašnji susret protiv Zrinjskog.

- Drago mi je što sam se vratio u Široki. Ovdje sam tjedan dana, igrači me polako upoznaju, kao i ja njih. Moram istaknuti da su ovi mladi igrači jako talentirani, ali, naravno, trebaju još naporno raditi. Osobno sam vidio mali napredak u igri već protiv Igokee i trebamo ići u tom smjeru. Najvažnije je da su igrači spremni raditi i da prihvaćaju moje zamisli. Što se tiče Zrinjskog, jako su kvalitetna i iskusna momčad. Imali su važnu ulogu i u Drugoj ABA ligi. Međutim, mi trebamo u svaku utakmicu do kraja ove Lige za prvaka ući na 100% i rezultati će sigurno doći - kazao je Danijel Jusup.

Gostovanje Bosne

U Laktašima gostuje Bosna koja je aktualnom prvaku Igokei već nanijela iznenađujući poraz. U večerašnjem susretu Igokea je favorit, ali nikada se ne zna s kakvim odnosom prema igri će nastupit ta momčad s obzirom na sve povlastice koje su dobili izravnim sudjelovanjem u 1. ABA ligi. Na Grbavici Spars će ugostiti Kakanj i pokušati izboriti pobjedu koja bi ih ostavila u igri za prolaz među četiri najbolja sastava.

Parovi 7. kola, 14. travnja: Široki – Zrinjski 19, Igokea – Bosna 19, Spars – Kakanj 21.

U 9. kolu Lige za ostanak u Mostaru će se sastati izravni konkurenti za ostanak u prvoligaškom društvu Student i Vogošća. Mostarcima je večerašnji susret jako bitan i samo pobjedom mogu gajiti nadu u ostanak. Očekuje se uzbudljiva utakmica u kojoj favorita nema.

Parovi 9. kola: Student – Vogošća 17, Sloboda – Bošnjak 19.30, Mladost – Radnik 19. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije