omladinski nogomet

Juniori zrinjskog jure naslov: Utrku nastavljaju u subotu na derbiju protiv Veleža

08.05.2019.
u 11:20

Obično kada želite provjeriti koliki potencijal ima neki klub na ovim prostorima, između ostalog, zavirite i u njegov omladinski pogon. Još uvijek aktualni prvak BiH Zrinjski ove sezone ima uspješnu generaciju juniora. Vodeći su na ljestvici s realnim izgledima za osvajanje naslova.

- Istina, dobro nam ide ove sezone. Vodeći smo na prvenstvenoj ljestvici 22 kola, od 26 kola koliko je odigrano do sada. Pružamo dobre igre - kazao nam je Nenad Gagro, trener juniora Zrinjskog.

U subotu derbi s Veležom

Plemićima u preostalih pet kola treba 10 bodova kako bi i matematički osigurali naslov juniorskog prvaka.

- Iskreno, ne zamaramo se time. Na svaku iduću utakmicu idemo u cilju da ostvarimo pobjedu. Tako će i biti do kraja prvenstva - dodao je Gagro, čija će momčad u subotu od 17.30 igrati na pomoćnom travnjaku stadiona HŠK Zrinjski gradski derbi s Veležom.

- Svaka utakmica teška je na svoj način, pa tako i ova. Bilo bi inače lijepo kada bismo imali malo veću podršku na domaćem terenu. U svakom slučaju, dat ćemo sve od sebe kako bismo slavili na ovoj, ali i svim idućim utakmicama završnice prvenstva - dodao je Gagro.

Zrinjski u seniorskoj konkurenciji godinama dominira na premijerligaškoj sceni. Ipak, nogometaši ponikli u omladinskom pogonu Zrinjskog teško u jakoj seniorskoj konkurenciji dobivaju priliku u prvoj momčadi. Ove sezone pojavilo se nekoliko zanimljivih igrača koji su u prvom timu dobili priliku za rad, ali i za skupljanje kakve-takve minutaže. Kristijan Stanić i Igor Savić još uvijek igraju i utakmice za juniore, iako su u pogonu prve momčadi te i tamo povremeno prikupljaju minutažu.

Postoji potencijal

- Primjerice, ako njih dvojica nisu u kadru prve momčadi na nekim utakmicama, nama se stave na raspolaganje. U tom je uzrastu bitno da prikupljaju minutažu. Prednost naše sadašnje momčdi je to kako nemamo puno nogometaša koji su takozvanog “izlaznog godišta” te bi veliki dio ove momčadi trebao biti sličan i iduće sezone. Za naše juniore igraju već neki igrači koji su po uzrastu trenutačno i kadeti, siguran sam kako među svim tim momcima ima potencijala - zaključio je Gagro ne želeći pojedinačno govoriti o svojim nogometaša. Upitan koliko njegova momčadi ima potencijala, Gagro je rekao:

- Rezultat govori kako igrački potencijal postoji.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije