Dobili Salzburg

Juniori Željezničara se pobjedom oprostili od Lige prvaka

željezničar
15.10.2015.
u 10:24

Golovima Ajdina Mujagića i Harisa Hajdarevića, te uz briljantnu igru golmana Emira Ćutahije, Željezničar je rezultatom 2:1 savladao vršnjake Salzburga na Grbavici.

Nitko nije ni očekivao da će se plavi, nakon poraza od 4:0 u Austriji, plasirati u narednu rundu omladinske Lige prvaka, ali na Grbavici su odigrali izuzetno kvalitetnu utakmicu, u kojoj su iz dvije kontre postigli i dva pogotka za vodstvo od 2:0.

Mujagić je, najprije, u 7. minuti iskoristio grešku obrane Salzburga i matirao Jovića za vodstvo od 1:0, da bi Hajdarević u sjajnom solo-prodoru, u kojem je nanizao nekoliko igrača gostiju, a onda i golmana, pogodio za 2:0.

U isto vrijeme, nesvladiva prepreka na golu Želje bio je Ćutahija, koji je do kraja susreta upisao čak devet odrana, od kojih je njih osam bilo u situacijama jedan na jedan sa gostujućim napadačima.

U drugom poluvremenu, Salzburg je ipak uspio postići jedan gol i to iz indirekta, a pogodio je Hödl, pa su se na kraju Austrijanci i zasluženo radovali, usprkos porazu od 2:1. Imali su igrači Salzburga čak 18 pokušaja ka golu plavog tima, od kojih je devet išlo u okvir, ali i raspoloženog Ćutahiju, koji je dobio ovacije u nekoliko navrata.

Dodajmo i to da je juniorsku ekipu s tribina Grbavice pratilo i oko 1.000 navijača, među kojima su bili i legendarni Ivica Osim, ali i stručni štab reprezentacije BiH, koji je predvodio Mehmed Baždarević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?