TRIJUMF U UKRAJINI

Junak vatrenih u Kijevu: Naša priča još nije završila

HNS
10.10.2017.
u 07:12

Ostavili smo srce na terenu i zasluženo smo pobijedili. Odigrali smo zrelo, bez žurbe i paničarenja - kazao je Modrić.

Sretan sam i pamtit ću ova dva gola, ali naša priča nije završena. Čekaju nas još dvije utakmice - kazao je Andrej Kramarić, junak hrvatske pobjede u Ukrajini koja je 'vatrene' gurnula u dodatne kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Kramarić je u pobjedi 2-0 zabio oba gola u 62. i 70. minuti. Prvi gol Kramarić je postigao odličnim udarcem glavom sa 10-ak metara nakon preciznog centaršuta Luke Modrića, dok je drugoga postigao nakon što je lijepo utrčao na drugu vratnicu i gurnuo loptu u mrežu na dodavanje Ivana Rakitića.

- Igrali smo strpljivo i pametno. Čekali smo svoje prilike. Na koncu smo se potrošili i fizički i psihički. Ovo nam je put za naprijed, da budemo organizirani i da znamo što treba - kazao je napadač njemačkog Hoffenheima.

Kramarić ipak za nečim žali.

- Ostaje mi žal zbog remija protiv Finske i gola koji smo primili u završnici utakmice - dodao je.

Uz dvostrukog strijelca najbolji igrač u našim redovima 

- Ostavili smo srce na terenu i zasluženo smo pobijedili. Odigrali smo zrelo, bez žurbe i paničarenja. Iskoristili smo prilike koje su nam se pružile, dok Ukrajina nije stvorila niti jednu pravu priliku, tek nekoliko poluprilika - kazao je Modrić.

Veznjak Real Madrida je kazao kako je uoči utakmice pritisak bio veliki.

- Ispred nas je bilo biti ili ne biti. Znali smo da nam treba pobjeda što je bolje nego da nam je bio dovoljan bod jer se mi ne znamo braniti. Bila je ovo utakmica za karakterne igrače i mi smo pokazali da smo pravi - rekao je Luka, ali i dodao: - Sretni smo, ali još ništa nismo napravili. Čekaju nas još dvije utakmice i play-off. Vjerujem da ćemo ići u Rusiju, moramo ostati pozitivni.

Izbornik Zlatko Dalić čestitao je igračima na sjajno odrađenom poslu.

- Dečki su bili fanastični, odradili su sve što smo se dogovorili. Znali smo da moramo biti mirni i pametni - kazao je Dalić. 
Nakon što je Ante Čačić dobio otkaz nakon kiksa protiv Finske, Dalić je imao samo 48 sati za pripremu ključne utakmice. 

- Bila su to dva teška dana, stvoren je veliki pritisak. Nije bilo vremena za trening, ali sam s igračima dosta razgovarao - otkrio je.

Dalić je promijenio momčad. Modrića je gurnuo bliže suparničkom golu, a Rakitića vratio na poziciju koju igra u Barceloni.

- Znao sam da je Ukrajina opasna po bokovima pa sam ih pojačao s Vidom i Vrsaljkom. Luki smo dali slobodu, dok je Rakitić zaigrao na mjestu koje ima u Barceloni. Kramarić je u prvom poluvremenu bio zadužen pratiti Matvijenka, a u drugom poluvremenu se zamijenio s Mandžukićem. 

Hrvatska je ovom pobjedom osigurala doigravanje u kojem će biti nositelj. Mogući suparnici su Švedska, Irska, Danska ili Grčka.

- Ne razmišljam previše o protovnicima - kazao je Dalić otkrivši kako nije siguran hoće li voditi vatrene u play-offu.

- Svoje sam odradio. Sada se idem odmoriti, idem svojoj obitelji. Ostajem li izbornik? Nisam ništa pitao HNS, nisam kalkulirao. Rekao sam ok, dolazim pješke zbog Hrvatske - kazao je Dalić koji je želio još nešto naglasiti.

- U karijeri sam sve napravio sam. Za sve sam se izborio sam. Čuo sam puno negativnih komentara. Prije sedam godina sam uzeo kufer, otišao iz Hrvatske i borio se. Nitko me nije gurao. Moja karijera me dovela ovdje - kazao je.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije