četvrtfinale kupa bih

Junak na junaka - Sarajevo na Zrinjski, Široki dočekuje Borac

19.02.2019.
u 07:30

Vrag ždrijeb bio je nemilosrdan i u četvrtfinalu Kupa BiH sastavio vodećega s prvenstvene ljestvice Sarajevo i prvog pratitelja Zrinjski! Prvi susret igra se na Koševu:

- Mi i Sarajevo? Vi ste mi prvi rekli (bilo je već 12.50...), malo sam se isključio. Danas igrači imaju slobodan dan, pa sam se i sam opustio. No, dobro. Sigurno da i Zrinjski i Sarajevo imaju iste ambicije, otići do kraja. Bit će teško i njima i nama. Želio bih da prođemo, ali... U šesnaestini i osmini finala igrala se po jedna utakmica. Volio bih da je nokaut sustav i u četvrtfinalu, a tek u polufinalu i finalu da se igraju dvije utakmice. Previše je napora, igrače uhvati umor jer igraju na očajnim travnjacima. E, kad bi Savez “malo upro” i pomogao klubovima u gradnji boljih travnjaka... Evo, sada je lijepo vrijeme, ali tko zna u kojim ćemo uvjetima igrati uzvrat 13. ožujka. Jer kod nas i ožujak zna biti hladan i kišovit - rekao nam je Baka, dok je izjava trenera Sarajeva Husrefa Musemića bila slična Sliškovićevoj:

Susret bez favorita

- Nema tu favorita. Ali ne krijem da nas zanima dvostruka kruna, i prvenstvo i Kup. Imamo dovoljno igrača za rasporediti napore. Dobro smo se spremili, nismo oslabljeni... Jest, otišao je Adukor, došli su Lazić, Kapić, jučer i ovaj mali Crnički, s pedigreom “Bayernov đak”... Vidjet ćemo, on možda bude pojačanje za na ljeto... Moramo računati na duge staze...

Uoči izvlačenja na Pecari sreli smo Wagnera i pitali koga bi želio da izvuče njegov Široki, a on je smjelo “opalio”...

- Najbolje Sarajevo ili Zrinjski! Pitate zašto. Pa zato što je, ako želite osvojiti pehar, ranije se riješiti jačih protivnika. A, ako nisi jak, bolje ispasti na vrijeme i usmjeriti snage u prvenstvo.

Sraz niželigaša

- Izvukli smo Borac i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji. Neće biti lako, ali mislim da je Široki ipak bolji. Sjećam se da smo igrali protiv Borca prije četiri godine. U Banjoj Luci bilo je 0:0, na Pecari do 87. minute 1:1, rezultat s kojim bi Borac prošao. Onda je Wagner zabio škaricama “goličnu i pol” i ušli smo u finale. U finalu protiv Olimpika igrali smo kući 0:0, u uzvratu vodili 1:0, imali igrača više... Odlučili su jedanaesterci, slavio je Olimpik. Eto, to je Kup, tu nema favorita - kaže Jure Ivanković, do proljetos igrač, sada pomoćnik Goci Sedloskom:

- Bilo je možda i lakših protivnika, ali ždrijeb je odredio da igramo sa Širokim. Sve će se vidjeti na travnjaku - izjavio je Branislav Krunićm koji je uime Borca nazočio izvlačenju.

U dva preostala susreta igrat će prvoligaš Republike Srpske Sloga (Gornje Crnjelovo) i federalni drugoligaš Juga Klis (Buturović Polje) te bivši premijerligaš Zvijezda (Gradačac) i Tošk (Tešanj). Oba kluba trenutačno su u Prvoj ligi Federacije BiH. Zvijezda je četvrta, Tošk šesti. Zvijezda je renomiranija, Tošk domaćin u uzvratnom susretu. Favorit? Nema ga, izgledi su 50:50. Možda na kraju odluči sreća...•kog niželigaškog kluba trebao bi biti barem nešto lakši.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije