Kvalifikacije za Olimpijske igre

Još tri atletičara jurišaju po normu

04.01.2016.
u 07:00

Najbliži ostvarenju norme su bacač kugle Kemal Mešić, koji je od norme udaljen samo jedan centimetar (20.49 metara)

Bh. atletičari olimpijsku godinu dočekali su s tri ispunjene norme za nastup u Rio de Janieru. Sigurni putnici u Brazil su Amel Tuka, koji će trčati dionicu na 800 m, bacač kugle Hamza Alić i maratonka Lucija Kimani. Među sedam do deset bh. sportaša na Olimpijadi, koliko očekuju u Olimpijskom odboru BiH, mogla bi će naći još tri atletičara koji će u idućih šest mjeseci pokušati ostvariti zahtjevne olimpijske norme. Po riječima glavnog tajnika Atletskog saveza BiH Milana Pedala, najbliži tom cilju je bacač kugle Kemal Mešić, koji je od norme udaljen samo jedan centimetar (20.49 m), a s velikim ambicijama i olimpijskim ciljevima počeli su se pripremati i bacač koplja Dejan Mileusnić i treći bh. bacač kugle Mesud Pezer.

- Prema našim informacijama, Mešić je u dobroj formu i već ove zime će pokušati ostvariti olimpijski normu (20.50), kojom bi, kao jedini predstavnik BiH, izborio i nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu. Pezer je trenutačno od norme udaljen pola metra (19.99), ali zahvaljujući potpori kluba, on će se tri mjeseca pripremati u Makarskoj. Radi ozbiljno, sanirao je sve ozljede koje su ga pratile prošle godine. Mileusnić, također, ozbiljno radi. On će se tri mjeseca pripremati u Kaliforniji s kvalitetnim trenerom. Naime, računa, a i mi vjerujemo, da može ostvariti dobar rezultat - kazao je Pedalo.

On je izrazio veliko zadovoljsto što će u Riju više od pola bh. izaslanstva biti atletičari.

- Naši atletičari sudjelovali su na svim Olimpijskim igrama od 1992. godine, od Barcelone, čime atletika preuzima primat najuspješnijeg individualnog sporta u BiH kada su u pitanju OI - kazao je Pedalo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije