bivši hrvatski reprezentativac

Joe Šimunić: Ne razumijem izjave Srba. Zato je Hrvatska sila, a oni idu kući možda

Joe Šimunić
Boris Scitar/Vecerni list/PIXSELL
30.11.2022.
u 19:55

'Ne razumijem te izjave, nije mi jasno. Oni su rekli da dolaze biti prvaci svijeta? Sve okej, mislim, ali... Ako ćemo biti normalni, treba to lakše malo', u specijalnoj SP emisiji dramu Srbije u Kataru komentirao je igrač kojeg su susjedi dobro zapamtili.

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Srbi protiv Kameruna i ostali bez važne pobjede u 2. kolu skupine SP-a, nakon što su vodili s dva gola razlike. Umjesto da utakmicu staloženo privedu kraju, Srbi su visoko izašli sa zadnjom linijom  i bezglavo napali, dok je afrička reprezentacija iskoristila ogromne rupe i iz dvije kontre zabila dva gola o kojima zadnja dva dana priča cijela Srbija. Završilo je 3:3. Iz tabora srpske reprezentacije odmah nakon utakmice počele su stizati vijesti o nesuglasicama u svlačionici nacionalne momčadi - krenulo je navodno između napadača Juventusa Dušana Vlahovića i izbornika - iako je Piksi reprezentaciju u Katar odveo kao složnu družinu koja je ponovno oživjela kult reprezentacije i slavu Orlova.

Čini se da su susjedi prebrzo poletjeli, njihove izjave kako će postati prvaci svijeta i naslovi u državnim medijma prije otvaranja s Brazilom koji poručuju, primjerice, 'Pobijedite te klaunove' pokazatelj su manjka iskustva na najvećim razinama natjecanja, u Ligi prvaka te na velikim natjecanjima s reprezentacijom.

Tako je nastup Srbije doživio i Josip Šimunić, bivši hrvatski reprezentativac i jedan od najsrčanijih igrača Hrvatske u povijesti, kojeg susjedi pamte nakon dvomeča kvalifikacija za Sp u Brazilu 2014. godine.

U specijalnoj SP emisiji u studiju Večernjeg Šimunić se u razgovoru s Deom Redžić i dugogodišnjim novinarom Večernjeg lista Hrvojem Delačem prisjetio kultnih utakmica i brutalnog faula na Sulejmaniju kojeg je pokosio u kontri nasred Marakane da bi spriiječio gol, a zakoračao je prema svlačionici prije nego mu je sudac uopće pokazao karton. Šimunić nam je još davnih dana objasnio da ne vidi u tome poseban problem te da je riječ prvenstveno o taktičkom faulu.  

"Bilo pa prošlo. Nisam se nikad poslije čuo s njim, važno je da smo mi prošli na SP. Ja sam dao sve od sebe, kažete? Ne, svi su tada dali baš sve", kazao je Šimunić, danas izbornik U19 repezentacije. Analizirajući dramu u reprezenatacioji Srbije, koja je sličan scenarij doživjela i 2006. na SP-u, koje je ujedno bilo i zadnje na kojem je nastupio Šimunić, legendarni branič Hrvatske objasnio je što hrvatska reprezentacija ima, a Srbi očigledno još nemaju te im nedostaje na putu do uspjeha. Njihov poraz nazvao je neobjšanjivim, a izjave srpskih igrača gotovo suludima.

Srbi su konačno izbacili vrhunsku generaciju i najavili velike stvari, a dogodio im se lom. Posljednje informacije govore i o aferi među suigračima u koju je uključena i supruga jednog od njih.  U Ligi nacija protiv Srbije je igrao Matjaž Kek koji je možda najbolje osjetio što Piksijeva ekipa može kad je složna i prava. Kekovoj Sloveniji zabili su četiri komada, ali kad je bio specijalni gost u našem studiju legendarni trener kazao je kako su reprezentativci Srbije, klasi unatoč, zaboravili kako se to stvarno postaje svjetski prvak. Kekova analiza odjeknula u medijima u regiji kao i među kolegama u Srbiji koji su dojam je bili svjesni da postoji podloga za rasplamsavanje problema u momčadi.

Zadnju utakmicu u skupini, u kojoj mora pobijediti ako ne želi ići kući, Srbija igra protiv Švicarske za dva dana. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije