PRVA LIGA FBIH

Jesenski naslov prvaka tako je blizu za Čapljinu

asfasf
27.10.2015.
u 06:15

Baš kako su i najavljivali, nogometaši Hrvatskog nogometnog kluba Čapljina sa svojim trenerom Damirom Borovcem i klupskom upravom išli su korak po korak i, evo, u situaciji su da su korak do jesenskog naslova u 1. nogometnoj Ligi Federacije BiH.

Spoj mladosti i iskustva

Nakon 12 odigranih kola, Čapljinci su s istim brojem bodova, ali zbog slabije ukupne gol-razlike, odmah iza vodeće Budućnost. Zadnja “žrtva” zahuktale Čapljine proteklog je vikenda bila ekipa Goražda (rezultat 3:1) koja može biti i sretna što je Bjelave napustila sa samo tri pogotka u svojoj mreži. Spoj mladosti i iskustva te odlučnost klupske uprave rezultirali su time da je Čapljina nadomak tog jesenskog naslova prvaka koji bi zasigurno još više unio nogometnu groznicu na čapljinsko područje. Naravno, trener Damir Borovac stalno poziva na oprez i ne želi dopustiti da njegove igrače ponese euforija i da se tako lako prospe sve ovo što se već s puno rada izgradilo. - Imali smo ove dvije posljednje domaće utakmice i ostaje nam žaliti što smo protiv Branitelja igrali neodlučeno i tako izgubili dva vrijedna boda. No, poznati smo kao ekipa koja igra jako dobro u gostima (pobjede u Bihaću, Ljubuškom i Gabeli nap.a.) pa s dosta optimizma putujemo u sljedećem kolu u Novi Travnik. Ako izvučemo dobar rezultat, onda će to biti sjajna uvertira za veliki derbi protiv momčadi jajačkog Metalleghe BSI-ja, kojim se otvaraju vrata tog jesenskog naslova, upravo kao i nama. No, idemo opet korak po korak, iz utakmice u utakmicu - optimističan je, ali i dosta oprezan trener Damir Borovac koji, sada je to već definitivno i jasno, ima jednu dosta dobro posloženu i uigranu momčad na terenu. Njegova momčad može ove sezone, ovim tempom, napraviti velike stvari.

Još tri kola do kraja jeseni

Pred Čapljincima su te preostale tri utakmice jesenskog dijela u kojima putuju u Novi Travnik i Gradačac, a dočekuju u derbiju momčad Metalleghe BSI iz Jajca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije