odbojka

Jelčić: Spremni smo, a ja se nadam kako će EP biti održano u roku

29.03.2020.
u 00:00

Odbojkaška natjecanja u BiH, kao i u okolnim zemljama, su u prekidu ili okončana. Podsjećamo, Odbojkaški savez Federacije BiH prošloga tjedna proglasio je završenim natjecanja pod svojom jurisdikcijom.

Ništa nije sigurno

Na razini BiH još se nadaju nastavku natjecanja, a valja istaknuti da je pred bh. odbojkom nikad bogatije ljeto – nastup ženske reprezentacije u Srebrenoj ligi te Europsko juniorsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Odbojkaški savezi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Međutim, trenutačna pandemija virusa predstojeća natjecanja drži u neizvjesnosti. Govoreći o Europskom juniorskom prvenstvu, Miloš Jelčić, njegov izvršni direktor, inače predsjednik OK Čapljina i Odbojkaškog saveza FBiH, kaže:

- Trenutačna situacija je takva da ništa sa sigurnošću ne možemo tvrditi, međutim, s obzirom na činjenicu da se prvenstvo treba održati u drugoj polovini kolovoza i početkom rujna, ja se nadam da će do tada ove nedaće proći. Već sada mogu reći da je manje-više sve spremo što se tiče prvenstva. Na razini oba Saveza posao je shvaćen ozbiljno, tako da oko organizacije natjecanja nema dvojbi. S obzirom na to da je to kraj druge polovine ljeta, ja se iskreno nadam da će se natjecanje prvenstvo održati prema planu i programu. Dakle, sudeći prema riječima izvršnog direktora prof. Jelčića, oko same organizacije ne bi trebalo biti problema. Štoviše, ovaj dugogodišnji odbojkaš Čapljine ističe da je s ekipom uključenom u rad na organizaciji oba saveza “zadovoljstvo raditi”. Podsjećamo, prema utvrđenom planu, domaćini natjecanja bit će gradovi Zenica iz BiH i Osijek iz Hrvatske. Natjecanje po skupinama u oba grada treba početi 22. kolovoza, a polufinale i finale igrat će se u Zenici 2. rujna. Ugovor o organizaciji Europskoga odbojkaškog prvenstva za juniorke s Europskom odbojkaškom konfederacijom potpisan je poodavno. Prilikom potpisivanja ugovora Europska konfederacija za organizaciju je odobrila i nepovratna sredstva u iznosu od 100.000 eura, od kojih OS BiH ide 60.000, a Hrvatskom odbojkaškom savezu 40.000. Valja istaknuti gestu OS Hrvatske koji je OS BiH prepustio 10.000, pa je tako dioba sredstava obavljena u omjeru 60:40 u korist OS BiH.

Sporazum između saveza

Potpisanim sporazumom između OS BiH i OS Federacije tehnički organizator predstojećeg Europskoga odbojkaškog prvenstva za U19 bit će federalni Savez. Prema utvrđenom proračunu, ukupna organizacija Odbojkaški savez BiH koštat će oko 591.000. Tako je planirano, a, kako će biti, pokazat će idućih mjesec-dva.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?