Derbi Široki Brijeg - Zrinjski na Pecari (16.30)

Jedni druge teško mogu iznenaditi u današnjem derbiju

29.10.2017.
u 09:00

Danas će Pecara sigurno biti dobro “načičkana” pristašama Širokog Brijega na jugu i sjeveru, ali će biti i onih koji “drukaju” za Zrinjski na istočnoj tribini.

Uoči velikog derbija, za koji mnogi tvrde da je u ovom trenutku najkvalitetniji u Bosni i Hercegovini, o čemu svjedoče sjajne igre na nizu međusobnih utakmica posljednjih godina, ozračje je sve napetije.

Trenutačno najbolji dvojac

Nogometni će sladokusci imati prigodu gledati dvije trenutačno vodeće momčadi na premijerligaškoj ljestvici, prvi Zrinjski i tri boda “udaljeni” Široki Brijeg, ali i aktualnog vlasnika naslova prvaka s jedne, te pobjednika Kupa BiH s druge strane. Ona tri boda razlike u slučaju pobjede Širokoga bila bi “izbrisana”, pa bi Široki zasjeo na vrh.

- Cijenimo i uvažavamo Zrinjski jer riječ je o dvostrukom uzastopnom prvaku Bosne i Hercegovine te vodećoj momčadi na premijerligaškoj ljestvici.

Ali, osam bodova nedavne prednosti i tri sadašnja ne znače da je Zrinjski kvalitetniji od nas. Na Pecari nitko protiv Širokog Brijega nije favorit!

Jedno je sigurno - derbi će biti veliki! - Uvjeren sam da će pobjeda pripasti nama - rekao je na tiskovnoj konferenciji trener Širokoga Brijega Goran Sablić i istaknuo pritom kako je njegova momčad spremna za veliki derbi i puna samopouzdanja nakon niza od šest uzastopnih pobjeda u Kupu Bosne i Hercegovine i prvenstvu. Još je dodao:

Još puno bodova u igri

- Ipak, bez obzira na ishod derbija, ova utakmica neće odlučiti tko će biti novi prvak, do kraja je u igri još puno bodova...

Luka Menalo jedan je od onih od kojih se očekuju pogoci.

- Naša je momčad u dobroj formi, najboljoj od svih klubova u Premijer ligi. Gol? Kao da je važno tko će ga zabiti, ja ili netko drugi, svejedno je. Bitno je da pobijedimo, a gol neka zabije Luka Bilobrk!

Recimo da ove jeseni Široki Brijeg nema “nadmoćnoga” strijelca, ali po tri su pogotka zabili Menalo, Čabraja, Krstanović (prešao u Lokomotivu) i Dino Ćorić.

Na klupskoj stranici objavljen je zanimljiv podatak: Široki je Brijeg drugi na listi najboljih domaćina u Europi: 6 6 0 0 13:1 (prvi je češki Plzeň).

Ali i Mostarci imaju svoje adute, uz ostalo, drugo i treće mjesto na ljestvici strijelaca drže Bilbija (sedam golova) i Filipović (šest). U taboru Mostaraca, pak, dva uzastopna lošija rezultata nisu puno pokvarila ozračje, ali trener plemića Blaž Slišković spomenuo je pritisak koji “pati” njegove nogometaše.

- Stanoviti pritisak može djelovati i pozitivno. Znači, može pomoći da zaigramo bolje. Mi u svakom slučaju ne idemo na Pecaru braniti se. Na neku defenzivu i ne pomišljam. A ne bi nas trebali sputavati ni pojedini medijski napisi...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?