plaće nogometaša

Jedan po satu dobiva 5000 €, a drugi će ga uskoro prešišati

nogometasi
Foto: 24sata
1/2
13.11.2016.
u 11:40

Nike će Ronaldu uplaćivati godišnje 24 mil. € ili ako se baš hoćete "izbedirati", 2739 eura po satu. Uz plaću u Realu, to ispada 5000 eura po satu. No Barcelona sprema odgovor Realu

Od zadnjeg potpisa ugovora s Realom u rujnu 2013. godine, Cristiano Ronaldo u džep je pospremio 50 milijuna eura. U to ulazi samo plaća, dakle bez bonusa i sponzora.

Recimo da ste prve dvije rečenice pročitali za 15 sekundi. U to je vrijeme Ronaldo već zaradio sedam eura. Sad je već na 20 eura... 

Godina 2016. u nogometnom smislu može se bez problema nazvati Ronaldovom, piše 24sata.hr. 

Europski naslov s Realom pa europska kruna s Portugalom. Produljio je s Realom do 2021. godine, a nakon toga potpisao je doživotni ugovor s glavnim sponzorom. 

Nike će Portugalcu uplaćivati godišnje 24 milijuna eura ili ako se baš hoćete "izbedirati", 2739 eura po satu. Ako to zbrojimo s plaćom u Realu, Ronaldo po satu zarađuje oko 5000 eura. Da, dobro ste pročitali, po satu...

Ne postoje službeni podaci o Ronaldovoj novoj plaći u Realu, no dobro obaviješteni izvori bliski klubu tvrde kako Portugalac nakon produljenja ugovora s Realom zarađuje 23,6 milijuna eura godišnje neto. Do isteka ugovora Real će ukupno isplatiti Ronaldu 118 milijuna eura neto. U bruto iznosu to pomnožite s dva. 

PRIVATNI OTOK

Ronaldo u sedam dana i 15 sati zaradi toliko novca da si može priuštiti privatan otok.

Nije ni čudo da okolo dijeli otoke. Menadžeru Jorgeu Mendesu kupio je jedan u grčkom arhipelagu kao vjenčani dar.

AUDI R8

Za ovu jurilicu Cristiano mora raditi samo dva dana. Da, dobro ste pročitali. Dva dana udaranja lopte i trčkaranja i evo Audrija R8 u garaži. Nije loše...

Luka daleko ispod Ronalda

Luka Modrić u posljednje je vrijeme gotovo nezamjenjiv kotačić madridskog kluba. Real bez Luke nije ista momčad, no hrvatski veznjak daleko je od Ronaldove plaće. 

Modrić je nedavno produžio ugovor s Realom do 2020., a španjolski mediji pišu kako godišnje zaradi sedam milijuna eura, više nego trostruko manje od Ronalda. 

Odgovor stiže iz Barcelone

U bolesnom plesu milijuna Barcelona je ipak na vrhu.

Katalonci imaju najveće izdatke na plaće nogometaša u odnosu na proračun, a to će se još malo povećati nakon Messijevog novog ugovora.

Opet, nitko ne zna koliko je točno Leo Messi plaćen u Barceloni, ali tu je negdje, milijun, dva gore, dolje, odmah uz Ronalda. Prema novom ugovoru, trebao bi ga i prestići. Neki španjolski mediji objavili su kako bi mu plaća trebala narasti do 40 milijuna eura godišnje neto! To znači da bi Barcu stajao 80 mil. eura godišnje!

No nije to ništa. Kinezi su se uključili u utrku i Hulk i Graziano Pelle trenutno su među pet najplaćenijih igrača svijeta. Shanghai plaća Hulka 360.000 eura tjedno, dok Pelle u Shandongu dobiva 325.000 eura svakih sedam dana...

Najplaćeniji igrači svijeta:

1. Ronaldo (Real) - 380.000 eura tjedno
2. Hulk (Shanghai) - 360.000 eura tjedno
3. Pelle (Shandong) - 325.000 eura tjedno
4. Messi (Barceloa) - 323.000 eura tjedno
5. Pogba (United) - 320.000 eura tjedno

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije