HRVATSKI KAPETAN

Je li Luka Modrić doista jedan od najvećih? Algoritam dao odgovor gdje mu je mjesto

26.02.2020.
u 16:18

Autori su prilikom tog izračuna u obzir uzeli nekoliko parametara

Tek koji sat uoči dvoboja madridskoga Reala i Manchester Cityja u osmini finala, sraza nakon kojeg će se jedan od tih divova već morati oprostiti od Lige prvaka, novinari španjolskog časopisa El Magacina pokušali su pomoću algoritma doći do odgovora tko su desetorica najboljih nogometaša ove sezone u tom elitnom nogometnom natjecanju.

Autori su prilikom tog izračuna u obzir uzeli nekoliko parametara poput brojna nastupa, pobjeda i zabijenih pogodaka, u ukupan zbroj bodova su dodali ostvarenja zabilježena u posljednjih pet sezona, pa naglasili da su nastupe, pobjede ili pogotke u svim eliminacijskim utakmicama vrednovali dvostruko.

Tako su došli do sljedećeg liste na kojoj se očekivano nalazi i Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije koji je s Realom osvojio čak četiri naslova europskog prvaka (tri u pet sezona uzetih u obzir). 

U kratkom opisu novinari El Magacina su Modrića pohvalili kao igrača izuzetne nogometne inteligencije, pa u nastavku istaknuli da je zbog svog golemog dopinosa Kraljevskom klubu i hrvatskoj reprezentaciji nagrađen Zlatnom loptom.

Pogledajte u nastavku tko su preostali nogometaši koji su prema tom algoritmu uvršteni među najbolje:

Neymar (Paris Saint Germain)

Karim Benzema (Real Madrid)

Lionel Messi (Barcelona)

Marcelo (Real Madrid)

Sergio Ramos (Real Madrid)

Casemiro (Real Madrid)

Robert Lewandowski (Bayern)

Toni Kroos (Real Madrid)

Cristiano Ronaldo (Juventus)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije