Reprezentacija BiH: Trening centar u Zenici jednostavno nije mogao primiti sve zainteresirane gledatelje koji bi došli

Javni trening otkazan zbog prevelikog interesa

repka
Foto: Enes Begičević
25.03.2015.
u 09:33

Na druženje sa zmajevima došlo bi oko 1000 djece koja bi morala imati pratitelja. Tako da veliki broj njih ne bi mogao ući, a i parkiranje većeg broja auta nije moguće

Jučerašnji popodnevni trening nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine iako je bio najavljen kao ‘otvoreni trening’, sveo se samo na medijski monitoring jer zbog nekih tehničkih, ali i sigurnosnih razloga, “gnijezdo zmajeva” nije moglo otvoriti kapije svim zainteresiranim navijačima.

Nedovoljan kapacitet

Objektivno, objekt Trening centra Nogometnog saveta nema uvjete za organizaciju “javnog treninga zmajeva” jer bi ovakav skup privukao između tri i četiri tisuće posjetitelja, a Centar ima samo 1500 stolica. Na druženje s Džekom, Begovićem, Pjanićem, Spahom i ostalim zmajevima došlo bi oko 1000 djece koja da bi ušla na stadion, u skladu sa Zakonom o održavanju sportskih manifestacija u ZDŽ, moraju imati pratitelja. Tako da bi veliki broj onih koji bi došli gledati javni trening, među kojima bi bila i djeca, ostao ispred centra bez mogućnosti ulaska u gledalište. Dolazak i parkiranje većeg broja automobila u blizini Centra nije moguć. Ovi detalji kao i neka druga pitanja tehničke prirode nije moguće riješiti kada je u pitanju organizacija javnog treninga zmajeva u okviru Trening centra. Policijska postaja Crkvice bila je spremna pomoći organizaciju javnog treninga u mjeri kapaciteta Centra, ali je naknadno obaviještena da se javni trening odgađa.Opće je mišljenje da se javni trening zmajeva može organizirati samo na Bilinom polju, ili na glavnom terenu SRC Kamberovići jer je interes navijača, posebno djece i mladih, puno veći nego gledalište Trening centra u “gnijezdu zmajeva”.

Javni trening u budućnosti

Iz stožera reprezentacije su sa žaljenjem prihvatili činjenicu da najavljeni javni trening reprezentacije nije moguće organizirati u kratkom vremenu jer zahtijeva da se ispune mnoge organizacijske i sigurnosne norme. Ono što smo uspjeli saznati iz ‘gnijezda zmajeva’ je da će se u skoro vrijeme sigurno organizirati javni trening na kojem bi oni najmlađi mogli na travnjaku vidjeti ljubimce i kratko se družiti s njima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije