Željezničar

Jasno je kako su plavi doveli “kapitalca” - Lendrić u super formi

09.02.2016.
u 07:00

Ivan Lendrić, 24-godišnji napadač, prije dolaska na Grbavicu nosio je dresove Hajduka, Zrinjskog, Zulte Waregema, Lokomotive, Kapfenbergera, Südtirola, Celja, Orheija i Kerkyre.

Najbolje igre pružao je upravo u Premijer ligi i to u dresu Zrinjskog, za koji je postigao 16 pogodaka, osvojivši tako i naslov najboljeg strijelca lige. Ipak, odlazak u inozemstvo nije bio onakav kakav je zamišljao, pa je njegova karijera krenula silaznom putanjom.

- Ako ćemo realno pričati, bio sam iznenađen kada sam vidio da je Željezničar šesti na ljestvici. Kada sam ušao u pregovore, pogledao sam nekoliko snimki i vidio kako i nije toliko bilo loše, već kako je ponekad nedostajalo i sreće. Neke utakmice mogle su se i dobiti, ali što je, tu je, kaže nam Lendrić i dodaje kako mu je novi klub imponirao. - Na stolu sam imao pet puta bolju ponudu, ali želio sam igrati za Želju. Jako je teško otići u inozemstvo i igrati, ako nisi barem 70-80 posto bolji od domaćih igrača. Ja se nisam uspio prilagoditi, bio sam dugo odsutan od kuće i želio sam negdje blizu igrati, a to mi se i ostvarilo dolaskom na Grbavicu. Imao sam psihički pad, jer nije toliko lijepo igrati vani, ako nisi spreman na neke stvari, priznaje Lendrić, koji je svoje golove protiv Viteza i Žepča burno proslavio.

Lendrić, iako ima 24 godine, iza sebe ima jako mnogo iskustva i svjestan je da je najveći protivnik Željezničara neuigranost te činjenica kako se nekoliko igrača tek vraća u pravu formu. - Da, to može biti dvosjekli mač, ali mislim kako je treneru lakše kada na svakoj poziciji ima po dvojicu kvalitetnih igrača. Do 1. kola protiv Širokog imamo još nekoliko utakmica i vjerujem kako ćemo spremni dočekati taj susret. Znamo koliko nam znači pobjeda na otvaranju sezone, kaže napadač Želje koji je iznenađen posjetom gledatelja u prijateljskim susretima i nastavlja: - Nisam još u top formi, ali se prilično dobro osjećam. Moramo se navijačima odužiti dobrim igrama, a uvjeren sam kako će Grbavica protiv Širokog u 1. kolu proljeća “gorjeti”, nada se Željin napadač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije