Europska liga

Janjoš: Prošla je slabija momčad, sreća nam nije bila naklonjena

08.07.2017.
u 09:00

Željezničar ide u 2. pretkolo Europa lige, nakon trijumfa nad crnogorskom Zetom, dok Sarajevo svoje putovanje završava već u 1. pretkolu nakon ispadanja protiv moldavske Zarije, koju je bordo tim totalno nadigrao, ali nije imao sreće kod penala...

Pitanje je kada će otići

- Najbitnije je da smo mi prošli dalje. Mislim kako su naši navijači zadovoljni i svi oko kluba, možemo ući u jedan normalan ritam i dalje krenuti u novu sezonu. Jako značajna pobjeda na Grbavici, ovdje prolaz, tako da smo svi sretni, rekao je Ivan Lendrić i dodao:

- Ne znam što bih rekao? Ja ne znam, mislim da se ne lažemo, pitanje je vremena kad ću otići. Ne znam je li posljednja utakmica, ako jeste onda sam se na najbolji mogući način oprostio - dodao je Lendrić.

Hrvatski napadač bi se sigurno želio okušati u novoj sredini.

- Sigurno bih volio okušati se u novoj sredini što ne znači kako mi je loše u Željezničaru, mislim kako sam dao maksimum i mislim kako je vrijeme za nove izazove. Ne znam još ništa, nisam razgovarao s menadžerom tako da on vjerojatno bolje zna i klub. Ja sam samo usredočen na teren, dajem 100 posto tako da je to najbitnije. Da li je ovo posljednja utakmica, vjerojatno jeste, ali dok ne potpišem ja sam nogometaš Željezničara i tako ću se i ponašati, završio je najbolji strijelac prethodne sezone u BHT Premijer ligi BiH.

Na konferenciji nakon susreta, trener Petrović je rekao kako je drugi pogodak za Željezničar bio jako značajan, te rekao kako misli da je Željezničar bio bolja momčad.

- Hvala našem domaćinu na gostoljubivom dočeku. Mislim da je prednost koju smo donijeli u Sarajevu, otežala igračima jer je Zeta ušla maksimalno u utakmicu i nisam bio zadovoljan do tog gola. Srećom vratili smo se poslije tri minute i vidjelo se da ulazimo u ritam. Drugi gol je bio jako bitan jer se znalo da smo u drugom pretkolu. Mislim da smo za nijansu i danas bili bolji mada se mora odati priznanje Zeti na puno boljoj igri nego u Sarajevu. Želim im sve najbolje u prvenstvu, rekao je Petrović i dodao:

- Imamo dosta informacija o AIK- u koje smo pratili. Dobili smo od jednog trenera iz Švedske neke informacije i sigurno ćemo se zabaviti s tim podacima. Moramo analizirati sve mane i prednosti protivnika i pokušati se što bolje “prodati” protiv jedne takve momčadi.

Razočaranje

A s druge strane razočarenje! Sarajevo je trebalo bez problema ići dalje, ali su umjesto toga poraženi, ponovo nakon slabijeg izvođenja jedanaesterca, baš kao i protiv Širokog Brijega u finalu Kupa BiH.

- U nogometu ne pobjeđuje uvijek bolja momčad. Mislim kako smo zaslužili pobjedu. Nogomet je takav. Vidjeli ste koliko smo prilika promašili. Mislim kako su oni uputili samo jedan udarac. Promašili smo jedanaesterac i nekoliko zicera, zaista neshvatljivo. Zaria ide dalje, mi smo ispali, a mislim da smo učinili sve da pobijedimo. Slažem se da nismo imali puno pojačanja. I danas pokušavamo dovesti neke igrače. Imali smo Kuzmanovića i Rahmanovića, a neki su nam otkazali u posljednji trenutak kao Petrak. Nadam se kako će pojačanja doći i da će Sarajevo igrati puno bolje.- Sreća nam danas nije bila naklonjena. Ispali smo od objektivno slabije ekipe. Moramo podići glavu i nastaviti bolje. Moramo se okrenuti prvenstvu. Sada ne možemo kukati, iako nam je sreća definitivno okrenula leđa. Zajednički smo odlučili da Crnkić šutira drugi jedanaesterac. Tako smo odredili, kazao je Janjoš.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije