ARMADA GA JE IZVRIJEĐALA

Jakirović nakon pobjede: 'Zvižduci su klasični nogometni folklor, nisam očekivao ovako nisku Rijeku'

Sergej Jakirović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
28.08.2023.
u 08:15

Šest dana otkako je napustio Rijeku i odlučio preuzeti vođenje Dinama, Sergej Jakirović je dobio priliku svoju novu momčad suprostaviti onoj koju je slagao za tekuću sezonu

Nogometaši Dinama svladali su sinoć Rijeku s 2-1 (1-0) u derbiju i posljednjoj utakmici 6. kola HNL-a odigranoj na stadionu Maksimir pred više od 9000 gledatelja.

Vodeći pogodak za Dinamo postigao je Marko Bulat u 37. minuti na asistenciju Brune Petkovića. U 84. minuti Petković je postao i strijelac, kad je iskoristio kazneni udarac za 2-0. U 90. minuti Marco Pašalić je iz slobodnog udarca, uz pomoć Luke Menala, svladao Nevistića za konačnih 2-1.

Šest dana otkako je napustio Rijeku i odlučio preuzeti vođenje Dinama, Sergej Jakirović je dobio priliku svoju novu momčad suprostaviti onoj koju je slagao za tekuću sezonu. Poput Jakirovića, i suparnički trener Željko Sopić je u derbiju debitirao na klupi novog kluba u HNL-u.

"Rat" na relaciji Rijeke i Dinama, koji je započeo Jakirovićevim odlaskom na klupu hrvatskog prvaka, nastavljen je i u uvodu za derbi. Predsjednik Rijeke Damir Mišković je najavio da neće utakmicu pratiti iz lože na Maksimiru, a to je i obećanje je i ispunio pa se zajedno s članovima uprave kluba pridružio riječkim navijačima na južnoj tribini stadiona.

Dok su navijači Dinama novom treneru pljeskali, Armada ga je dočekala i ispratila zvižducima, a kada je odlazio prema zoni za press konferenciju uvredljivo su mu skandirali: "Cigane, cigane". No, Jakirovića, čini se, to nije previše pogodilo.

“Zvižduci su klasični nogometni folklor. Čestitke igračima na pobjedi, kontrolirali smo cijeli susret. Nisam očekivao ovako nisku Rijeku, nije to bilo lako probiti, ali pobjeda je u potpunosti zaslužena. Našli smo način za ugroziti Rijeku dobrom kombinatorikom.” rekao je nakon utakmice.

“Bruno Petković nam puno znači, ponovno je to pokazao. Želimo da bude s nama, kapetan. Svi igrači su nam iznimno važni, ne pričam floskule. Probat ćemo oživjeti i Drmića, pokazao je da je igrač za Dinamo”, dodao je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?