Završnica liga mjesnih zajednica

Izvučeni su parovi završnice u Ljubuškom

21.08.2015.
u 13:14

Lige mjesnih zajednica odavno su izašle iz svojih sportskih okvira, riječ je o prvorazrednom društvenom događaju koji u svim dijelovima hercegovine masovno okuplja publiku i natjecatelje

U središnjoj zgradi HT Eroneta u Mostaru jučer je održano svečano izvlačenje parova za završnicu hercegovačkih liga mjesnih zajednica.

Visoka razina

Na spomenutom skupu sudjelovali su predstavnici svih 10 općina koje realiziraju ovo najmasovnije sportsko natjecanje u Hercegovini. Za razliku od prethodne godine, i svečano izvlačenje je podignuto na višu razinu. Njemu je nazočio i generalni direktor HT Eroneta Vilim Primorac koji je također izvlačio natjecateljske parove, a ovom je prigodom kazao:

- HT Eronet je kao ustanova društveno jako odgovoran. Nastojimo kroz sport, kulturu i znanost dati svoj doprinos lokalnoj zajednici. Jako sam sretan što kao glavni sponzor sudjelujemo u realizaciji ove manifestacije. Organizatorima i domaćinima želim uspješan rad i organizaciju, a svim momčadima bih poželio sreću na samom natjecanju, kazao je u svom pozdravnom govoru Vilim Primorac.

Primorac je izvukao i prve kuglice iz Večernjakova pehara, koje "Večernji list" kao medijski pokrovitelj i ove godine daje najboljoj momčadi Završnice. Ove godine su prvi put izvučeni koeficijenti uspješnosti općinskih predstavnika. Sukladno tomu, prvoga dana natjecanja, odnosno u ponedjeljak, 24. kolovoza, igrat će se pretkolo na kojemu će nastupiti predstavnici Čapljine i Livna, odnosno Stoca i Tomislavgrada. Pobjednici tih susreta ulaze u glavni dio turnira. Finalna večer planirana je 28. kolovoza.

Dobri domaćini

- Završnicu održavamo na Centru malih sportova, gdje smo uostalom igrali naše općinsko natjecanje u Ljubuškom. U slučaju vremenskih neprilika, natjecanje ćemo realizirati u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom. Ovom prigodom pozivamo simpatizere svih pobjednika koji će igrati kod nas da dođu u što je moguće većem broju. Mi ćemo se s naše strane potruditi da svima budemo dobri domaćini, kazao je uime organizatora Završnice u Ljubuškom Nikica Šiljeg.

Završnica svih pobjednika u ovom se formatu treba održati 11 put. Sve općine i gradovi koji se natječu u njoj najmanje su po jednom bili domaćini. Kada se taj krug zatvorio ponovno će domaćin biti Ljubuški, koji je uostalom bio domaćinom i prve Završnice pobjednika hercegovačkih liga mjesnih zajednica.

- Za ovo natjecanje iz godine u godinu raste zanimanje. Siguran sam kako nas i u Ljubuškom očekuje veliki spektakl. Zadovoljni smo kako su se natjecanja realizirala u svim općinama koje sudjeluju, a snaga momčadi koje su u svojim mjestima osvojile najbolji plasman jamči kako će gledatelji moći pratiti odličnu završnicu. Na nama je da ovaj projekt podignemo na višu razinu, kazao je Ivan Zeljko, predsjednik Koordinacija zadužene za organizaciju Završnice.

Masovnost

Zeljko je spomenuo i neke brojke koje najbolje govore u prilog ovog natjecanja. U prosjeku, na svakom je od 10 natjecanja sudjelovalo oko 20 momčadi, za koje nastupa najmanje po 10 igrača. Jednostavnom računicom se ukupni broj sudionika penje na 2000 nogometaša u svim općinskim natjecanjima. Brojnost publike koja je posjećivala 10 natjecanja teško je izmjeriti, ali po procjeni ljudi koji vode ova natjecanja, on ukupno prelazi 200.000 gledatelja. Iako se očekivalo kako bi vremenom moglo doći do zasićenja, tako nešto se ne događa, nasuprot, zanimanje svake godine za ovo natjecanje raste.

- Ovaj projekt svakako zaslužuje veliki pozornost zbog općeg značaja i pozitivnih refleksija koje ima na naše društvo. Nadamo se kako će lige mjesnih zajednica vremenom još više rasti jer već je u cijeli projekt uloženo puno truda i entuzijazma. Ova natjecanja su odavno izašla iz sfere sportskog događaja te su u Hercegovini jedinstven društveni događaj - kazao nam je Mile Prusina, član Koordinacije.

Bilo kako bilo, očekuje nas još jedna Završnica pobjednika liga hercegovačkih mjesnih zajednica. Snaga sudionika jamči kako će i najzahtjevniji ljubitelji nogometa biti zadovoljni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije