nogomet

Obavljena prozivka u Čeliku, treninzi nakon testiranja na Covid-19

18.05.2020.
u 16:03

Kondicijski trener Čelika Almir Seferović obavio je danas prozivku nogometaša za početak priprema za nastavak BHT Premijer lige, ali će s treninzima početi tek nakon testiranja na koronavirus.

- Volio bih da možemo odmah nakon ovog sastanka izaći na teren. Mislim kako bismo narednih dan-dva mogli početi s treninzima - kazao je Seferović, koji smatra kako imaju solidnu bazu jer su igrači tijekom individualnog rada ispunili oko 80 posto trenažnog procesa.

Seferović je istaknuo kako su na prozivku pozvali 27 nogometaša, ali iz opravdanih razloga nisu mogli doći strani igrači Bojan Pavlović, Nemanja Zlatković i Mladen Zeljković te Sanin Klarić i Aidin Mahmutović.

Zbog ranije zakazanih obveza na prozivci nije bilo ni tenera Pavla Skočibušića, koji će ako se bude nastavila PLBiH, zbog profi licencije sjediti na klupi u ulozi šefa Stručnog stožera. 

- Vi ste ta jezgra, nukleus i bez vas ovaj klub sigurno neće moći opstati - poručio je igračima v.d. predsjednika Damir Bradarac.

On je istaknuo kako je u pitanju i sam opstanak kluba, nakon neočekivanog odlaska turskog investitora i predsjednika Aydina Olguna, ali su poduzeli sve korake za pripremu sjednice Skupštine kluba, koja bi trebala donijeti odluku o budućnosti kluba.

Klub je prošli tjedan upisao oko 300 članova pa bi se sjednica Skupštine mogla održati čim se steknu uvjeti za njeno održavanje, odnosno kada krizni stožeri dozvole okupljanje većeg broja osoba.  

-Vjerujem kako ćemo pronaći snage i mogućnosti da sačuvamo klub. Nadam se ubrzo i postavljenju jedne garniture ljudi koji će voditi klub - najavio je Bradarac, koji je dodao i kako nitko nema pravo ugasiti klub te će se on konzultirati s gospodarstvenicima i Gradskom upravom Zenice, koja je najavila pomoć u osiguranju financijskih sredstava.

Kapetan Fenan Salčinović istaknuo je kako je teško bilo što reći nakon tvrdnje kako je u pitanju i sam opstanak kluba, čemu su, kako je kazao, svi zajedno doprinijeli jer su "dopustili da neki sumnjivi tipovi vode klub“.  

- Nama je korona bila 2,5 godine, a ne posljednja dva mjeseca...Pola ekipe dobilo je pola plaće, a druga polovica ekipe dva puta po pola plaće za proteklih pet mjeseci. Mislim da je to sraman odnos prema nama. Šutilo se kako ne bi bilo da mi rušimo lažni projekt - kazao je kapetan Fenan Salčinović, koji je istaknuo kako se mora učiniti sve da se spasi klub te se počnu izvršavati obveze prema igračima i zaposlenicima.

Bradarac je kazao kako vjeruje da se trener Umit Ozat te turski i igrači koji su došli na poziv Han grupe, koja je donedavno vodila Čelik, neće ni vraćati u Zenicu, jer im većini s 1. lipnja ove godine i ističu ugovori.

Klub, napomenuo je, svakako nema novac za servisiranje njihovih ugovora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije