rukomet

Izviđač ide na još jedan naslov prvaka, očekuje se ispunjenija dvorana

11.06.2019.
u 07:09

Momčad iz Ljubuškog očekuje odlučujuću uutakmicu u borbi za naslov prvaka bih

Slučaj je htio da se sva sezona Izviđaču zbije u jednu utakmicu majstoricu protiv Borca. To će biti ujedno i četvrta utakmica ovih suparnika, Borac ima bolji skor, dvije pobjede, poraz i jednu neodlučenu partiju. Naravno, od raznoraznih potresa oporavljani Izviđač želi pobjedom zaključiti sezonu. Novi naslov izbrisao bi brojne probleme koji su ga tištili, od bolesti i operacija, angažmana pojačanja koja se nisu potvrdila u praksi, pa do bacanja u vatru izlazne juniorske generacije. U toj borbi ženska ekipa koja je imala potencijalno najjači sastav u ligi, nije ostvarila ništa značajno, međutim naslov prvaka u muškoj konkurenciji izbrisao bi razočarenja kojih je bilo ne malo u tekućoj sezoni.

Momčadska igra

Dakle, mnogo toga se slilo u jednu utakmicu u kojoj Izviđaču neće biti lako, jer Borac se pokazao za čvrstog suparnika s kojim se do zadnje minute ne zna kako bi utakmica mogla završiti. Iskusili su to „skauti” u prvoj utakmici finala kupa kada su osam minuta prije kraja imali + 4, ali je Borac u završnici preokrenuo u minimalnih 22:23 i na kraju poslije neodlučenih 21:21, u Bajnoj Luci psvojio pokal kupa. Nakon svega ostao je dojam da je izviđač u kupu ipak jeftino prodao kožu, pa bi pobjeda u „majstorici” trebala zaliječiti rane.

Josip Kvesić, posebice hvaljen nakon pobjede Izviđača od 24:21 u drugoj utakmici finala doigravanja, je rezolutan:

- Bez obzira na dojam publike, u rukometu utakmice ne dobivaju pojedinci nego momčad. Dakle, naša obrana je dobro funkcionirala u nekim fazama rekao bih odlično, što je meni olakšalo posao”, kaže Josip Kvesić vratar „skauta” pa nastavlja:

- Ne smijemo se zanositi, pobjeda u uzvratu bila je samo dokaz da se s Borcem možemo nositi. Oni su od nas iskusnija ekipa, momčad koja je možda, tijekom sezone i kalkulirala, ne rasipajući snagu, da bi u završnici kupa i prvenstva eksplodirala. Očekujem opet veliku borbu, ali i našu pobjedu. Meni će ovo biti oproštajna utakmica prije odlaska u Njemačku, želim da to bude u velikim stilu, ističe Josip Kvasić, vratar Izviđača.

Dodatni motiv

Dakle, igrači Izviđača poput Kvesića imaju i dodatne motive, mladi da se dokažu, a stariji da potvrde svoj status u ekipi za narednu sezonu. To jamči sigurno borbenost, kakva se očekuje i s druge strane. Iskreno treba reći da je na prošloj utakmici publika u Ljubuškom, podbacila, u dvorani se skupilo jedva 1.000 ljudi, kao da je neka obična utakmica, ovoga puta tako ne bi smjelo biti. Naravno, uz sve ostalo kao što su problemi sa semaforom na uzvratu protiv Sloge u polufinalu, ovoga puta Izviđač bi morao sve u tančine isplanirati da ne bude ni najmanje zamjerke. Svaki član organizacijskog odbora mora biti vojnik kluba, a ne iskakati iz konteksta uglađenog ponašanja i uvažavanja suparnika. Ukratko, bivšem prvaku Europe, poštovanje, a Izviđaču pobjeda i još jedan naslov državnog prvaka.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije