Kup BiH

Izostanak Janjoša hendikep za Sarajevo

17.05.2017.
u 10:00

Trener Mehmed Janjoš je suspendiran i neće voditi momčad zbog nesportskog ponašanja protiv Zrinjskog. Njegova će momčad bez njega pokušati nadoknaditi poraz od 0:1 iz prvog finalnog meča Kupa.

Tradicija

Tradicija gostovanja u Širokom je nepovoljna za Sarajevo, koji je pobijedio samo jednom, remizirao 3 puta i doživio 15 poraza u 19 utakmica.

U momčad s Koševa vraća se Haris Duljević, koji je pauzirao zbog ozljede u porazu od Zrinjskog s 2:3 na gostovanju. Upitan je nastup stopera Kovačevića, a veznjak Nermin Crnkić je optimist da gost može prekinuti negativan niz na Pecari, koji traje od 11. svibnja 2005. kada je pobijedio 1:0 u finalu Kupa BiH.

- Imamo kvalitetu i snagu da osvojimo pehar. Protiv Zrinjskog, postigli smo dva gola i pružili dobru igru, iako nismo došli do bodova, a vjerujem da će danas biti drugačije. Dat ćemo sve od sebe od prve minute, kako bismo pobjedom osvojili novi pehar Kupa BiH, izjavio je Crnkić.

Dao je četiri pogotka u posljednja četiri meča protiv Radnika (3:0), Slobode (1:0), Širokog Brijega (0:1) i Zrinjskog, a na pitanje nada li se novom golu, Crnkić je odgovorio:

- U dobroj sam formi i nadam se da ću golovima i igrama do kraja sezone pomoći ekipi da je uspješno završi.

Crnkić kaže da bordo sastav mora igrati ofanzivno od početka revanša jer Široki Brijeg ima dobru prednost.

- Pobijedili su nas na Koševu i nemamo što čekati. Moramo postići gol da se vratimo u meč i vjerujem da to možemo. Široki Brijeg ulazi u revanš u boljoj poziciji, dok mi moramo uložiti maksimum da nadmašimo gol zaostatka i osvojimo pehar.

Ako bi Sarajevo dobilo revanš 1:0, pristupilo bi se izvođenju jedanaesteraca.

- Ni penali nisu isključena opcija. Izbacili smo dosad sve protivnike u regularnom tijeku i vidjet ćemo kako će biti.

Nema opravdanja

Smatra da je bordo sastavu teže nego domaćinu jer igra na dva fronta.

- Gotovo svaki tjedan u proljetnom dijelu sezone igramo u ritmu srijeda-subota, što je iscrpljujuće fizički i psihički. Puno znači kada se fokusirate na jednu utakmicu, ali to nije nikakva isprika. Sretni što smo ostali sa šansama za oba pehara do finiša sezone i kada smo u takvoj poziciji, želimo podići pehar, no svjesni smo da će biti teško.

Sarajevo ima šansu da osvajanjem pehara postane rekorder sa šest naslova pobjednika Kupa BiH.

- Želimo ispisati povijest kluba, osvojiti pehar i obradovati navijače, naglasio je Crnkić!.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije