NUTRICIONISTIČKA KONFERENCIJA

Iznenadit ćete se kad doznate što Rakitić, Messi i ostali rade u poluvremenu

20.10.2018.
u 10:45

Barcelonina jedanaestorica jedu u poluvremenu – energetske pločice, sušeno voće, gumene bombone, kofein u žvakama ili tabletama...

Kvinoja s povrćem, vegetarijanske okruglice, hobotnica s krumprom, pire-krumpir, basmati riža... dio je menija nogometaša čuvenog Manchester Uniteda koji u svojem timu ima nutricioniste zadužene za individualnu prehranu svakog nogometaša. Prehrana nogometaša bila je tema nedavne prve sportske nutricionističke konferencije održane pod kapom nogometnog kluba Barcelona, a na kojoj su sudjelovale hrvatske nutricionistice Ivana Barišić i Mirela Marić, vlasnice zagrebačkog Nutrilife Centra. 

– Za svakog igrača izrađuju se posebni programi prehrane, personalizirana suplementacija, prilagođeni upravo njima i njihovim sportskim predispozicijama, pa čak i pozicijama na kojima igraju. O njihovoj prehrani brine se cijeli tim školovanih nutricionista tijekom cijele godine – objašnjava Barišić dodajući da takav princip slijede i u svojem radu u spomenutom centru. 

Većina španjolskih prvoligaša ima svoj nutricionistički tim, a njih šest s klubom ide i na svako gostovanje. Nadalje, naše stručnjakinje, uz temeljni princip rada velikih klubova, upoznale su i detalje poput toga što Barcelonina jedanaestorica jedu u poluvremenu – energetske pločice, sušeno voće, gumene bombone, kofein u žvakama ili tabletama... Nakon utakmice tu su pak pileći ili riblji prženi odresci, tjestenina, riža, ravioli, sushi, masline... 

– Prehrana sportaša mora biti personalizirana, pravilno i precizno, u svim segmentima: prije i tijekom utakmice, tijekom priprema, za vrijeme odmora – poručuje Barišić. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?